Les temperatures rècord en ple setembre augmenten el risc d'incendis

Vinebre (Ribera d'Ebre) assoleix els 41,6ºC, la màxima de l'any a Catalunya | L'Empordà registra un risc màxim de foc

Redacció
04 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:15h
Temperatures rècord
Temperatures rècord | Adrià Costa
L'inici de setembre està deixant una calorada a Catalunya amb temperatures rècord per al novè mes de l'any. Les màximes s'han enfilat encara més aquest diumenge i s'han disparat per sobre dels 38ºC en nombroses poblacions de la Catalunya Central, Ponent i interior del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. 

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a les cinc de la tarda destaquen els excepcionals 41,6ºC de Vinebre (Ribera d'Ebre), la màxima de l'any a Catalunya, seguit dels 40ºC al Masroig (Priorat). A Benissanet els termòmetres han pujat fins als 39,7ºC, mentre que a Torroja del Priorat s'han assolit els 39,6ºC. El Pantà de Siurana, el pantà de Riba-Roja i Artés (Bages) han compartit una màxima de 39,3ºC. 

Gran risc d'incendis en 31 comarques 

Risc d'incendi Foto: Protecció civil


Protecció Civil manté l'alerta per l'onada de calor i l'alt risc d'incendi a 31 comarques. Destaquen les zones costaneres de l'Empordà amb un risc de 3 en una escala de 3. La resta de costa i tot el sud de Catalunya, excepte el Pla de l'Urgell, es manté en risc dos.

La canícula ha passat factura fins i tot als excursionistes i els Bombers han informat que s'han rescatat tres muntanyencs amb lipotímia (2 a la Josa del Cadí i 1 a Font Freda, a Saldes). Tots tres afectats han estat evacuats a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Demà dilluns, la previsió de l'SMC indica que es mantindran les temperatures extremes, amb especial incidència a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Solsonès, Berguedà, Bages, Segarra, Conca de Barberà i Baix Camp.