Per què servirà el CREBA de Torrelameu?

La recerca biomèdica i la investigació de noves tècniques quirúrgiques seran alguns dels eixos de treball del nou centre inaugurat pel president Puigdemont

02 de setembre del 2016
Imatges de dues treballadores del CREBA
Imatges de dues treballadores del CREBA | Àlvar Llobet
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest dijous el Centre de Ciència i Investigació Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) de Torrelameu, a la comarca de la Noguera.
 
El nou equipament ha costat 15 milions d'euros i servirà per formar professionals del món sanitari i veterinari i, alhora, per fer investigació sobre biomedicina, la disciplina que abraça la recerca de mecanismes moleculars, bioquímics, genètics i cel·lulars de les malalties que afecten els humans.

Per dur-ho a terme, el centre pretén avançar en aquesta investigació aprofitant la similitud de la fisiologia del porc amb el de les persones. I és que segons un extens estudi publicat a la revista Nature, el genoma del porc és molt similar al dels humans.
 
D'altra banda, des del nou centre també es treballarà pel desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques amb nous materials i dispositius mèdics com poden ser malles, fils, pròtesis, coles o sutures. De fet, als quiròfans del CREBA ja es treballa amb màquines en tres dimensions que faciliten l'aprenentatge i milloren els resultats.