L'activista Josep Pàmies declara davant del jutge a Balaguer per cultivar cànem industrial

Va plantar a la primavera 300 mates d'aquesta planta per extreure'n fibra i els mossos n'han fet seguiment durant dos mesos

ACN
01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:09h
El pagès Josep Pàmies davant del jutjat l'any passat
El pagès Josep Pàmies davant del jutjat l'any passat | Àlvar Llobet
L'activista Josep Pàmies ha declarat aquest dijous al matí davant del jutge als jutjats de Balaguer per cultivar cànem industrial. Segons un comunicat de l'associació que fomenta les plantes medicinals i defensa l'ús terapèutic de la marihuana, Dolça Revolució, Pàmies va plantar aquesta primavera 300 mates d'aquesta planta que, ''bàsicament és d'ús industrial'', ja que se n'extreu fibra i es comercialitza la llavor per a ús alimentari i no té THC, que és la substància psicoactiva.

Segons Dolça Revolució, els Mossos d'Esquadra han fet seguiment durant dos mesos d'aquesta plantació fins que han citat a declarar a Pàmies amb ''especial urgència i reclamant la destrucció de les plantes al·legant que es tracta de marihuana''.

Josep Pàmies ha demanat al jutge que abans de decidir si s'han d'arrancar les plantes o no, ordeni fer una analítica, i que en el cas que trobin cànem, el deixin per a la recerca de plantes medicinals per millorar-ne l'ús terapèutic. En aquest sentit, Pàmies també ha demanat que si finalment decideixen destruir-les sense analitzar, li'n deixin quedar-se'n alguna com a mostra del que realment ha plantat.

L'activista Josep Pàmies té una causa oberta per cultivar marihuana per a ús terapèutic després que els Mossos d'Esquadra van comissar fa 2 anys una setantena de plantes en un hivernacle de la seva explotació. Fa temps que aquest agricultor de Balaguer defensa els ''beneficis'' que té la marihuana per malalties severes com el càncer i es per això que aposta per la legalització d'aquest cultiu per aquesta finalitat.