Edullesa incorpora una enginyera agrònoma com a nova gerent

Irene Marqués substitueix Joan Panadés a Edullesa després que aquest va ser destituït per sospites de revelació d'informació confidencial

ACN
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:33h
Pla mig d'Irene Marqués
Pla mig d'Irene Marqués | Edullesa
Edullesa, l'Estació Duanera Lleidatana SA, incorporarà demà dimarts al capdavant de l'empresa a Irene Marqués com a nova gerent. Marqués és Enginyera Agrònoma especialitzada en Gestió del Medi Ambient i Màster en Direcció i Administració d'Empreses per EAE.

Ha treballat com a enginyera de projectes al Grup Ros Roca Environment, com a Responsable de qualitat i exportacions a VENSO SA i actualment assumia tasques de gestió, inspecció i assessorament al Departament d'Agricultura. Marqués substitueix Joan Panadés com a gerent d'Edullesa després que aquest va ser destituït el passat 24 d'agost per sospites de revelació d'informació confidencial.
 
L'agilitat en el canvi de gerència reafirma, segons s'indica en un comunicat d'Edullesa, la voluntat de ''potenciar encara més la duana de Lleida, restablint-ne la normalitat en el funcionament i recuperant la confiança plena dels seus usuaris''. A més a més, es pretén que el perfil de la nova responsable ajudi a la ''professionalització de la gerència adueanera''.

Recordem que dimecres de la setmana es va cessar el gerent de l'entitat i el seu assistent per sospites que poguessin haver comès un delicte de revelació de secret professional. La destitució va ser acordada pel Consell d'Administració de l'entitat que es va convocar després de diferents indicis d'irregularitats amb el tractament de la informació.

Segons el portaveu d'Edullesa s'havia rebut informacions anònimes que apuntaven al delicte i per això experts informàtics van revisar davant de notari els equips d'Edullesa i van detectar que els correus electrònics des dels els quals s'havien filtrat les informacions havien estat esborrats. Amb tot però, es va poder recuperar i comprovar que els correus incloïen factures de les exportacions de fruita que es produïen a la duana de Lleida.

També es va detectar la revelació de factures on constaven dades com noms de clients, preus de mercaderia, formats, destins o adreces. Tot plegat ha portat als responsables d'Edullesa a denunciar el cas davant dels Mossos d'Esquadra i també a rellevar la gerència de l'entitat després de calcular que aquestes irregularitats s'han comès des de far més d'un any i mig.