El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha entregat aquest diumenge el diploma acreditatiu

Europa Press
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:19h
El Ball Cerda, Patrimoni d'Interès Nacional
El Ball Cerda, Patrimoni d'Interès Nacional | Europa Press
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha lliurat aquest diumenge el diploma acreditatiu de Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional l'alcalde de la Seu d'Urgell (Lleida), Albert Batalla, pel Ball Cerdà, una dansa tradicional del Pirineu català que té en aquesta localitat un dels seus màxims exponents.

El lliurament de la distinció s'ha realitzat a la plaça Patalín del poble, on es realitza aquest ball l'últim diumenge d'agost, coincidint amb la Festa Major de la Seu d'Urgell, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

La Generalitat va acordar al juliol distingir aquest ball tradicional amb la categoria de Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, després que el consistori ho sol·licités a la Conselleria de Cultura a 2014.

Vila ha assegurat sentir "una gran alegria com a Govern de Catalunya per poder reconèixer i subratllar la importància que té per a un país que és molt modern ser fidel també a les seves tradicions més arrelades".

"Hi ha tot un patrimoni immaterial que té a veure amb l'ànima de les ciutats, l'ànima de les nacions, i en aquest cas el Ball Cerdà. Aquest ball rodó tan bonic, té a veure amb això", ha afegit.