Elevat risc d'incendi a la meitat oest de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una nova Prealerta del pla INFOCAT a 15 comarques | La forta calor a l'interior agreuja la situació

Dos Bombers atacant les flames a Barberà
Dos Bombers atacant les flames a Barberà | Juanma Peláez
Redacció
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:10h
Protecció Civil de la Generalitat ha posat per cinquè dia consecutiu en Prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT perquè es manté l'elevat perill d'incendi forestal a 15 comarques sobretot de Ponent, Catalunya Central i interior de Tarragona i Terres de l'Ebre.

En concret les comarques afectades són l'Alt Urgell, Pallars Jussà del Pirineu; Anoia, Bages i Solsonès, de la Catalunya Central; Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell, de Lleida; Conca de Barberà i Priorat, de Tarragona; i Baix Ebre ,Ribera d'Ebre i Terra Alta, de les Terres de l'Ebre.

La situació de risc es veu agreujada per la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori que s'afegeixen a l'absència de pluges. Cal afegir que per avui hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de calor per temperatures màximes extremes a tot l'interior de la meitat oest de Catalunya.

Protecció Civil insisteix a evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d'emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. També recorda evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d'un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.