«Manifesta», l'espectacle multilingüe i amb voluntat pública que s'estrenarà a FiraTàrrega

La companyia Obskené presentarà la seva darrera ceració durant tres nits als carrers de la capital de l’Urgell

Els actors-acròbates de «Manifesta» assajant
Els actors-acròbates de «Manifesta» assajant | ACN
Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:02h
La nit del 8 de setembre es farà la primera de les tres funcions de Manifesta a la FiraTàrrega. L’últim espectacle de mitjà-gran format de la companyia Obskené es presentarà a la capital de l’Urgell com una “simbiosi de text, música i circ”, segons els impulsors. El text és un manifest en diferents llengües –català, castellà, francès i anglès-, reflex de les set nacionalitats que es troben dins l’equip que ha elaborat l’espectacle.

L’obra es un crit en defensa de l’espai públic que es pregunta sobre la situació actual que vivim i convida a l’espectador “a deixar-se anar, per portar-lo cap a l’èxtasi i acabar ballant”. El director de l’espectacle, Ricard Soler i Mallol també ha explicat que la seva filosofia consisteix en “fer-se preguntes, per això jo me les faig i les plantejo al públic”.

El text l’han elaborat el director juntament amb el quebequès Jean-Fréderic Messier inspirant-se en manifestos polítics del segle XX, eslògans del Maig del 68 o esdeveniments més recents com el 15-M o les revolucions de la plaça Taksim d’Istanbul.L'Escola de Circ Rogelio Rivel també col·labora a Manifesta aportant els cinc actors acròbates que pugen a l’escenari. 

 

Els actors-acròbates de «Manifesta» assajant. Foto: ACN

Circ, cant i música electrònica

Per defensar el tex, els actors s’acompanyaran de quatre pals xinesos, un trapezi i un circuit de tirolines.

Estructures de circ que els cinc acròbates utilitzaran tant com el cant -per expressar les seves preguntes vers el món- o la música electrònica que omplirà d’atmosfera ballable l’espectacle.

Futur immediat i Verkami fallit

Manifesta es podrà veure a FiraTàrrega el primer dia del certamen, el 8 de setembre, a les 10 de la nit a l'espai Reguer. La mitjanit dels dies 10 i 11 es tornarà a representar. Tots tres passis seran gratuïts i tenen una durada d’una hora cadascun. Un cop acabi la fira de teatre l’obra s’instal·larà al Parc de la Ciutadella de Barcelona en el marc de les festes de la Mercè

El finançament de l’espectacle volia complementar-se amb una campanya a Verkami que segons el director “ha funcionat a mitges”. El que s’ha aconseguit amb aquesta iniciativa de micromecenatge és una quantitat “minúscula” del finançament global. Ricard Soler ha recordat la “precaria situació” amb què treballen companyies com Obskené, tot i els premis rebuts per títols com Fuente Ovejuna no arriben a finals de mes.