La Pica d'Estats, una de les millors muntanyes de l'Estat

El portal Niumba de Trip Advisor ha fet una tria dels pics amb les vistes més espectaculars

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:34h
Pica d'Estats
Pica d'Estats | Viquipèdia

Imatge de la Pica d'Estats. Foto: Vikipèdia


La Pica d'Estats ha estat seleccionada com una de les 10 millors muntanyes d'Espanya pel portal especialitzat Niumba de Trip Advisor que ha fet una selecció recentment. Amb 3.143 metres és el cim més alt de Catalunya. Es troba al final de la Vallferrera i de la ribera del Sotllo, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, a cavall entre el Pallars Sobirà i l'Arieja.

Altres cims seleccionats per aquesta classificació són l'Aneto, situat a Benasc (Osca), el Calvitero, a Extremadura, el Teide, a les Canàries, el Cerro Calderón del País Valencià, el Mulhacén a Andalusia, el Pico del Lobo a Castella la Manxa, el Puig Major a les Illes Balears, la Peña Trevinca a Galícia, i la Peñalara a Madrid.

La selecció s'ha fet d'acord amb les vistes que els excursionistes poden obtenir una vegada han coronat els cims d'aquestes muntanyes. L'ascens a la Pica és una de les rutes més típiques de la serralada dels Pirineus per als aficionats a la muntanya. Sobretot a l'estiu, cada cap de setmana els seus camins s'omplen de senderistes que intenten assolir els seus 3.148 metres. Tot i que l'ascens exigeix una gran resistència física per la seva llarga durada, el premi són uns paisatges espectaculars com la panoràmica de l'estany de Sotllo.