Cuina

Pastís de peres i xocolata

Les receptes de la blocaire Dolors Mateu

per Dolors Mateu , 20 d'agost de 2016 a les 01:40 |
Pastís de peres i xocolata | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest pastís el vaig fer per primera vegada fa uns quans  anys i el repeteixo sovint ja que sempre obtinc un bon resultat.  
 

Ingredients per a 6 persones :
3 ous

150 gr. de sucre
1 iogurt

1c / p de ratlladura de llimona
150 gr. de farina
1c / p de llevat
3-4 peres
 
Per a la cobertura:
100 gr. de xocolata fondant
1 c / s de crema de llet
50 gr. de mantega
Boletes de colors
Una porció de xocolata
 
Bateu els ous a temperatura ambient amb el sucre, uns 10 minuts fins aconseguir una crema fina i blanquinosa.
 
Afegiu-hi el iogurt, la ratlladura, barregeu.
Poseu la farina i el llevat junts  tamisats i removeu fins que s'integrin bé.
 
Peleu, traieu el cor i talleu a daus no molt petits la pera i barregeu-la amb la massa anterior.
Aboqueu en un motlle engreixat i enfarinat, el feu coure al forn preescalfat a 180º durant uns 35-40 minuts.
Traieu-lo i poseu-lo en una reixeta perquè es vagi refredant.
 
Per a la cobertura poseu la xocolata fondant, la nata i la mantega en un recipient i al microones, de mig en a mig minut fins que estigui tou, removeu fins a formar una crema de xocolata fina.
Escampeu-la  per tota la superfície del pastís, alliseu, en els costats poseu boletes de colors.
Deixeu refredar.
Al damunt poseu xocolata ratllada amb un ganivet o un ratllador (de la porció de xocolata).
 
Guardeu a la nevera i mitja hora abans de servir, deixeu a temperatura ambient.
 
NOTA:  La quantitat de peres segons mida i al vostre criteri.
** Forn encès dalt i baix, la reixa posada en el segon nivell començant per baix.
** A meitat de la cocció es pot tapar amb paper d'alumini si es torra massa.
** El temps total de cocció depèn de cada forn i també del motlle emprat.
** La cobertura es pot fer en un cassó al bany maria també.
** c / p = cullera de postres
** C / s = cullera sopera
 
Blog de cuina de la dolorss

 

Participació