Lluís Oliva formalitza la renúncia com alcalde de Talarn per fer de policia

El substitueix la fins ara tinent d'alcalde, Inés Moré

ACN / Redacció
12 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:53h
Lluís Oliva entregant el bastó d'alcalde a Inés Moré, que el substituirà
Lluís Oliva entregant el bastó d'alcalde a Inés Moré, que el substituirà | ACN

Lluís Oliva entregant el bastó d'alcalde a Inés Moré, que el substituirà. Foto: ACN


L'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha formalitzat la seva renúncia al càrrec durant una sessió plenària extraordinària celebrada aquest dijous. Al ple extraordinari de renuncia hi ha assistit el director coronel de l'Acadèmia Militar, José Andrés Luján, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, a més d'una trentena de veïns de Talarn que han deixat petita la sala de plens.

Oliva ha explicat que deixa l'alcaldia per motius professionals i ha dit que seguirà a disposició de l'ajuntament treballant en el que faci falta com un veí més. Oliva plega després de cinc anys per tornar a la seva plaça de policia local a Tremp, davant la intenció de l'Ajuntament de Tremp de dotar el cos d'un nou agent i per la impossibilitat que cap membre d'un cos policial pugui ocupar un càrrec polític local.

En aquests anys com a alcalde, Oliva no ha dubtat en posicionar-se a favor de l'Acadèmia Militar de Talarn i defensar-ne la seua continuïtat al territori en un moment que amenaçava d'abandonar el Pallars Jussà. Va ser escollit alcalde per ERC l'any 2011, després que el 2007 es presentés sense èxit per primer cop. El passat 2015 va reeditar l'alcaldia, aquest cop com a independent, amb majoria absoluta.

Qui ha estat fins la data la tinent d'alcalde, Inés Moré, substituirà Oliva al capdavant del consistori.