La Paeria destaca que l'ordenança de venda no sedentària dotarà de major seguretat jurídica els paradistes

El nou reglament també regularà les noves concessions

ACN
12 d'agost del 2016
Actualitzat a la 1:47h
Rafel Peris, al mercat setmanal del Camp d'Esports
Rafel Peris, al mercat setmanal del Camp d'Esports | Paeria
La nova ordenança municipal de venda no sedentària que promou l'Ajuntament de Lleida dotarà de major seguretat jurídica els paradistes i regularà les noves concessions, segons ha explicat aquest dijous l'alcalde accidental de la ciutat. Rafael Peris ha assegurat que amb la nova ordenança la Paeria "pretén dinamitzar encara més els mercats ambulants de la ciutat" i ha remarcat que el nou reglament compta amb un "ampli consens" de les associacions de venedors.

Peris ha visitat aquest dijous el mercat setmanal del Camp d'Esports i s'ha reunit amb els representants dels paradistes per informar-los de la nova ordenança i agrair-los la seva predisposició a millorar la neteja de l'entorn dels mercats una vegada finalitza l'activitat comercial. En aquest sentit, l'alcalde accidental ha recordat que l'Ajuntament també promou iniciatives per millorar la neteja a l'entorn dels mercats ambulants.
 
Peris ha destacat que la nova ordenança de regulació de mercats, que s'ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de la Província (BOP), té l'objectiu d'ordenar i regular les diferents tipologies de llicències per a la venda no sedentària a la ciutat i ha estat elaborada amb la participació i un "ampli consens" de les associacions de venedors ambulants amb presència a Lleida.

La importància de l'ordenança rau en el fet que "dota de major seguretat jurídica els paradistes i dóna més eines a l'administració perquè l'activitat es pugui desenvolupar correcta i ordenadament", ha subratllat l'alcalde accidental.

Les principals modificacions respecte a l'anterior ordenança fiscal, que datava de l'any 1992, són, d'una banda, "donar major seguretat jurídica als paradistes" ja que regula el període de concessions de les parades en quinze anys -sense detriment de les inspeccions i controls anuals pertinents-.

En segon lloc, ordena "de manera clara" els traspassos de parades i regula les noves concessions per concurrència competitiva. "Totes aquestes novetats van encaminades a dinamitzar encara més els mercats ambulants de la ciutat", ha explicat el responsable de comerç a l'Ajuntament de Lleida, Rafael Peris.

Finalment, ha destacat que l'ordenança també "és ambiciosa" perquè "no només regula la venda no sedentària pròpiament dita, sinó que ordena també qualsevol activitat de venda o comercial a nivell de carrer". En aquest sentit, s'inclouen les promocions al carrer, o noves formes de comercialització com ara els 'food trucks', ha explicat Peris.

Cal destacar també que la nova ordenança preveu una reducció del 75% de la taxa en cas que no es pugui celebrar el mercat per causes meteorològiques. En aquest sentit, Rafael Peris ha afegit que "enguany hem notat un descens important en el nombre d'impagats respecte a anys anteriors".

La Paeria impulsa diverses mesures per millorar la neteja a l'entorn dels mercats

En el decurs de la visita al mercat del Camp d'Esports, l'alcalde accidental de Lleida també ha explicat que des de la Paeria es treballa, conjuntament amb els paradistes, en la millora en la neteja de l'entorn dels mercats una vegada finalitzada l'activitat comercial. "Estem en contacte directe i permanent amb els diferents paradistes i els facilitem eines, com per exemple bosses a cada paradista, perquè es pugui recollir millor la brossa una vegada finalitzada l'activitat comercial", ha conclòs.