La cervesa artesana de Lleida, eina per promocionar les Valls d'Àneu

La localitat d'Esterri d'Àneu acollirà durant dos dies, tasts, degustacions de productes locals i activitats musicals

ACN
10 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:40h
Un cerveser servint una canya
Un cerveser servint una canya | ACN
Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, ha creat la fira BirrÀneu, dedicada al món de la cervesa artesanal, amb l'objectiu de dinamitzar les Valls d'Àneu i donar a conèixer un producte local en expansió. La Fira, que se celebra aquest dimecres i dijous, ofereix una proposta gastronòmica a base de cerveses artesanes d'obradors de la demarcació de Lleida i la degustació de tapes elaborades pels locals de restauració d'Esterri d'Àneu.

Per la BirrÀneu la cervesera CTretze ha creat la cervesa Jau Coloma, una cervesa inspirada en les Valls d'Àneu i l'ancestral ofici de pastor tan característic en aquesta zona. Complementant la degustació de cerveses durant la fira el visitant pot participar en tast a cegues o vermuts musicals.

La Fira BirrÀneu l'organitzada l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i el Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu, amb la col·laboració de la cervesera artesana CTretze.

Ramón Villuendas, alcalde d'Esterri d'Àneu, ha explicat que l'Ajuntament ha apostat per aquesta fira per oferir un complement als visitants de les Valls d'Àneu i per fer-ho amb un producte de la zona. Villuendas ha destacat que al territori del Pallars no hi ha cap fira d'aquestes característiques.

Abel Sánchez, de la CTretze, ha dit que s'ha fet un agermanament entre cervesa artesanal produïda a la demarcació de Lleida i productes agroalimentaris de la zona per la confecció de tapes. Sánchez ha destacat l'aposta per elaborar una cervesa exclusiva per la fira amb una marcada personalitat de les Valls d'Àneu i que vol reflectir el treball i la constància dels pastors.