Incendis

Protecció Civil manté l'alerta per incendis a quatre comarques de Lleida

El departament d'Agricultura desactiva el Pla Alfa 3 que afectava l'accés al Massís de Montgrí-Muntanya Gran

per Redacció, Lleida | 7 d'agost de 2016 a les 17:06 |
Imatge d'un bomber apagant un incendi | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El risc d'incendis aquest cap de setmana és encara alt i, per aquest motiu, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté aquest diumenge actiu el Pla Infocat en fase d'Alerta. Es demana especial precaució a un total de 16 comarques, amb un risc elevat tot i que no extrem per la combinació de factors com el vent, les altes temperatures, la poca humitat en la vegetació i la mobilitat a les carreteres. 

Són, a les comarques gironines, l'Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès; a les comarques centrals: Moianes, l'Anoia i Bages. D'altra banda, Garrigues, Noguera, Segarra i Segrià, són les comarques on hi ha més risc a Ponent; l'Alt Penedès, a les comarques de l'àmbit metropolità de Barcelona; Conca de Barberà i Priorat, a les comarques tarragonines, i Baix Ebre, Ribera d'Ebre i la Terra Alta, a les Terres de l'Ebre. 


Ja es pot accedir al Massís del Montgrí

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha desactivat el Pla Alfa 3 que es mantenia a la zona del Baix Empordà i que afectava l'accés al Massís de Montgrí-Muntanya Gran. Ja no hi ha restriccions d'accés però es demana molta cura i evitar situacions de risc que puguin derivar en un incendi.


Una de les recomanacions on més s'insisteix és la de no llençar les puntes de cigarreta des d'un vehicle, encara que aquestes puntes semblin apagades. Protecció Civil recorda que una 'burilla' mal apagada pot causar una ignició de la vegetació del marge de la carretera molt fàcilment, fet palès en alguns dels incendis que s'han produït aquest estiu i que molt probablement han estat provocades per aquesta conducta negligent.

Protecció Civil també demana que, en cas de veure una columna de fum en zona de vegetació, cal avisar immediatament al telèfon d'emergències 112 i informar del lloc on es veu la columna o flames per poder situar el punt exacte d'ignició ràpidament. Des de divendres, aquest telèfon ha atès més de 1.300 trucades de veïns que alertaven dels incendis que s'han declarat.

 

Participació