Sis municipis de les Garrigues Altes s'uneixen per oferir rutes turístiques

Editen en col·laboració amb l'Editorial Piolet un mapa i una guia, que compta amb 24 rutes i 400 quilòmetres

ACN
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:03h
Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella
Església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella | Aj Granadella
Sis pobles de les Garrigues Altes -Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa- han unit esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques. En col·laboració amb l'Editorial Piolet han editat un mapa i una guia informativa amb el nom de 'Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes. 

El mapa conté informació de 24 rutes que es poden dur a terme pels sis municipis a peu o en bicicleta, mentre la guia ofereix informació tant turística com cultural dels llocs més singulars d'aquestes poblacions. 

Les 24 rutes, que agrupen un total de 400 quilòmetres, discorren per un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ofereixen el patrimoni de les sis localitats: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar l'aigua en una zona de baixa pluviometria com és la comarca de les Garrigues. La presentació oficial del mapa i la guia es farà aquest dissabte al vespre al municipi dels Torms. 

A peu o en bicicleta, les rutes discorren per camins envoltats de camps d'oliveres,, que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli, d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre al visitant amb la seva oferta natural i cultural. Tot plegat, invita a descobrir paisatges singulars, de vegades durs, on la vida transcorre seguint el ritme de les estacions.

La presentació oficial del mapa i guia es farà aquest dissabte 6 d'agost a les 20 hores al municipi garriguenc dels Torms, i comptarà amb la participació de Josep Maria Rué, en representació de l'Editorial Piolet, amb Àlex Broch, escriptor resident a Bellaguarda, i amb Martí Boada, geògraf i ambientòleg.