Jordi Ausàs obté el tercer grau i només haurà de dormir a la presó

L'exconseller va ser condemnat per l'Audiència Provincial a tres anys i nou mesos de presó pel delicte de contraban de tabac

Redacció
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:06h
Jordi Ausàs durant el judici
Jordi Ausàs durant el judici | ACN

L'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, que va ingressar a la presó de Lleida el 26 de juny del 2015 per complir una condemna de quatre anys per contraban de tabac, ha obtingut el tercer grau de règim penitenciari i només haurà d'anar a la presó a dormir.

Ausàs ha obtingut el benefici d'ingressar al Centre Penitenciari Obert de Lleida per anar només a dormir després de complir una quarta part de la condemna de quatre anys que li va imposar el Tribunal Suprem (TS) per contraban de tabac, després de diversos permisos de sortida els caps de setmana d'aquest estiu, ha publicat aquest dimarts el diari Segre.

L'exconseller va començar a sortir de la presó els caps de setmana el segon de juliol, i amb anterioritat el setembre de l'any passat, però llavors la Fiscalia de Lleida va recórrer el tercer grau i l'Audiència Provincial el va revocar.

Ausàs va ser condemnat per l'Audiència Provincial a tres anys i nou mesos de presó pel delicte de contraban de tabac i de tres mesos per la pertinença a una organització criminal; també van ser condemnades set persones més i quatre més van ser absoltes, entre elles la dona de l'exconseller.

Durant el judici el fiscal va mostrar vídeos en els quals Ausàs apareixia amb samarreta i texans, carregant bosses negres en les quals altres acusats en el judici per contraban havien posat paquets de tabac.