La Paeria repinta els 25.700 punts de llum amb un material especial contra els orins dels gossos

L'Ajuntament de Lleida també durà a terme aquest mes la reposició de l'asfaltat de carrers i la millora de la senyalització horitzontal

ACN
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:20h
Un operari pintant un fanal
Un operari pintant un fanal | Paeria
L'Ajuntament de Lleida està duent a terme una campanya de repintat de les faroles dels carrers de Lleida, una actuació que s'emmarca dins del pla de manteniment de caràcter general, que ha intensificat aquests dies la Paeria, aprofitant el període estival i així una menor afluència de vehicles a la ciutat. La campanya, que es va iniciar fa uns mesos, afecta els 25.700 punts de llum que hi ha a tota la ciutat de Lleida i es porta a terme cada sis anys. 

Aquesta actuació s'emmarca dins del compromís establert en el contracte entre la Paeria i la UTE Lleidallum, per la qual cosa no suposa cap cost afegit per l'Ajuntament. D'una manera ordinària, l'actuació consisteix a repassar la pintura dels punts de llum on més malmesa estava.

Cal assenyalar la utilització d'una pintura especial per poder reparar les faroles afectades pels orins dels gossos. Amb aquesta actuació, la Paeria preveu allargar la vida útil dels suports i millorar l'estètica de la ciutat. 

L'alcalde accidental de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns les obres de repintat de les faroles dels carrers de Lleida, que s'ha intensificat quests dies aprofitant la menor afluència de vehicles a la ciutat durant el mes d'agost. Larrosa ha estat acompanyat de representants de la UTE Lleidallum i de la presidenta de l'Associació de Veïns de Cappont, Veni Ros, ja que aquest dilluns els operaris han estat fent les tasques de manteniment en aquest barri.

Millores en l'asfaltat i la senyalització horitzontal

Aquest mes d'agost l'Ajuntament de Lleida també durà a terme la campanya de renovació del ferm de vuit carrers i avingudes de la ciutat, amb la reposició de la capa asfàltica, així com de diverses voreres, obres que també s'han iniciat aquest dilluns a l'avinguda de Madrid. 

Una altra actuació prevista aquest agost per la Paeria és la millora de la renovació de la senyalització horitzontal i els passos de vianants. Els treballs de reposició de la pintura es realitzaran en horari nocturn, per evitar les màximes molèsties possibles als ciutadans. La Brigada d'Acció Immediata de l'Ajuntament de Lleida també té previst actuar en el manteniment de semàfors i marquesines.

Una obra de manteniment al dia

Fèlix Larrosa ha aprofitat per fer un balanç de les actuacions de la Brigada d'Acció Immediata de la Paeria en matèria de manteniment que s'han realitzat en el període anual que va del juny del 2015 al junt del 2016, destacant-ne un total de 319, gairebé una al dia. 

D'aquestes actuacions, 139 les va executar la Brigada amb caràcter d'urgència, mentre que les restants 180 estaven previstes en els diferents programes de manteniment: 72 en voreres, 62 en calçades i 46 en altres punts del mobiliari urbà.