Sánchez diu que les reclamacions del Pirineu ja estan resoltes amb les manifestacions de Lleida i Berga

Els responsables pirinencs del Partit Demòcrata Català i ERC han lamentat que l'ANC i Òmnium no hagin situat un punt de mobilització en aquesta part del país

Jordi Sánchez, president de l'ANC
Jordi Sánchez, president de l'ANC | Adrià Costa
ACN
31 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:57h
El president de l'ANC, Jordi Sánchez, considera que la tria de Lleida i Berga com a seus de mobilitzacions durant la Diada d'enguany ja dóna resposta a la demanda de descentralització de l'Alt Pirineu.

Segons Sànchez, "la Diada d'enguany, tot i ser descentralitzada, ha de tenir grans espais de trobada en nuclis geogràficament centrals i, per tant, ningú s'ho ha de prendre com un menyspreament, ni molt menys en aquest cas cap a tota la regió de l'Alt Pirineu". 

El president de l'ANC respon així els responsables pirinencs del Partit Demòcrata Català i ERC, que han lamentat que l'Assemblea i Òmnium no hagin situat un punt de mobilització en aquesta part del país. Fins i tot l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha fet arribar formalment la queixa via carta. 

"Estem convençuts que la gent de l'Alt Pirineu es mobilitzarà i ho farà activament", ha dit Sànchez, que no descarta programar més endavant una celebració en aquesta zona.

"Tant de bo puguem a partir de l'any que ve celebrar la independència a la Seu o a qualsevol altra localitat de l'Alt Pirineu com a expressió del comprimís de tants homes i dones d'aquesta regió del país que enguany hauran de mobilitzar-se, com han fet altres anys, en altres poblacions", ha dit.

El president de l'ANC també ha explicat que la carta de Batalla no l'ha rebuda directament però "la respondrem formalment com pertoca amb els òrgans corresponents". El que sí que ha fet és contestar de forma informal un missatge al mòbil que li va fer arribar l'alcalde de la Seu d'Urgell. 

Li va dir que "no vèiem possible incrementar el nombre de localitats on mobilitzar-nos perquè amb el mateix argument raonable de la gent de l'Alt Pirineu segur que tindrem també els de la Catalunya Central o de les terres de l'Ebre". Sànchez ha revelat que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenes, també li ha fet arribar una queixa pel fet que la localitat triada a les comarques gironines ha estat Salt i no la capital gironina.

"Finalment, quan fas una opció de cinc localitats n'has d'excloure moltes altres, però darrere d'això ningú ha de dubtar que la voluntat és de sumar i que siguin grans espais de mobilització, com segur que tindrem l'11 de Setembre", ha conclòs. Són declaracions que Jordi Sánchez ha fet aquest diumenge a la quarta caminada que l'ANC ha organitzat per les platges de l'Alt Empordà.