El PDC i ERC de l'Alt Pirineu demanen una diada encara més descentralitzada

Les dues formacions lamenten l'oblit d'aquestes comarques en els actes de l'11 de setembre

ACN
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:20h
Ple a vessar els trams de la Meridiana.
Ple a vessar els trams de la Meridiana. | Albert Ortíz
La Federació del Pirineu del Partit Demòcrata Català (PDC) i l'Executiva Regional d'ERC de l'Alt Pirineu demanen una diada més descentralitzada i lamenten l'oblit de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural en incloure aquestes comarques en els actes de l'11 de setembre. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha fet arribar la queixa via carta i conscient de la proximitat de la Diada i la dificultat de realitzar canvis importants afirma; ''m'agradaria que penséssiu com subsanar-ho i em poso a la vostra plena disposició per si ho considereu''.

Des de PDC es creu que ''hauria estat una oportunitat fantàstica per donar visibilitat i protagonisme arreu del país d'un territori que representa prop del 20% de l'extensió territorial del país, però menys de l'1% de la població''. ERC diu que ''ser un punt dels 5 hauria estat un gest d'equilibri territorial real''.

Les dues formacions coincideixen en destacar el paper actiu dels pirinencs referent a altres diades havent-se traslladat a Barcelona, en la majoria d'ocasions. Al Baix Llobregat, l'Empordà o el Baix Ebre durant la Via Catalana. Per aquest motiu creuen que ''hauria estat un bon gest posar l'Alt Pirineu al mapa''.

Batalla en la seva missiva ha dit que ''enguany, amb ‪l'11 de setembre‬ descentralitzat, era una oportunitat fantàstica per donar veu i protagonisme a tots els territoris''.

ERC de l'Alt Pirineu afirma que ''no ens cansarem de treballar per visualitzar més el nostre territori però no per això deixarem d'assistir-hi'' i recorda que aquest cop la gent del Pirineu es dividirà i ''els de l'Alt Urgell i Cerdanya aniran a Berga i la resta, Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i els Pallars a Lleida''.