El Cant de la Sibil·la s'escoltarà per primer cop a la Seu durant les funcions del Retaule de Sant Ermengol

La incorporació de nous elements i efectes visuals escènics substituiran per primer cop l'ús del foc

ACN
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:36h
Imatge de la representació del retaule
Imatge de la representació del retaule | ACN
El claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell acollirà del 30 de juliol al 7 d'agost l'edició 2016 del Retaule de Sant Ermengol, que per primera vegada inclourà en directe el Cant de la Sibil·la. La soprano Laura de Castellet serà l'encarregada d'interpretar-lo. Aquest any, les funcions comptaran amb nous actors i actrius, tant en personatges de text, com en personatges de figuració.

Ramon Ribó, que és actor de la companyia de teatre Assaig9 de La Massana (Andorra), s'estrena com a Bisbe Ermengol, compartint paper amb Joan Aixàs. Una altra de les novetats d'aquest any és la incorporació de nous elements i efectes visuals escènics que substituiran, per primer cop, l'ús del foc. El nou director artístic, Joan Hernàndez, ha explicat que en aquesta edició ha decidit prescindir de les narracions explicatives entre escena i escena.
Un altre dels canvis tindrà a veure amb el narrador que canta des de la torre de la Catedral i que en aquesta edició ho farà ubicat entre el públic per tal de presentar una de les escenes amb més força i d'una manera més propera. Finalment, el director artístic ha explicat també que ha fet alguns canvis d'ordre en algunes de les escenes per reforçar així la continuïtat dramàtica de l'espectacle.

La tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell, Anna Vives, ha destacat el Retaule de Sant Ermengol com un element de promoció econòmica i cohesió social de la ciutat i ha animat a tots els ciutadans de la ciutat a veure'l, almenys, un cop a la vida.

D'altra banda, durant la funció del dia 1 d'agost, tota la música del Retaule de Sant Ermengol sonarà en directe i anirà a càrrec del Cor de Cambra Caterva de La Seu d'Urgell.

Aquest any, el Retaule de Sant Ermengol vol ser més actiu que mai a les xarxes socials i per això tindrà lloc un concurs de fotografia per tal d'arribar així a la població més jove. En aquest sentit, també es premiarà la fidelitat dels espectadors que omplin les enquestes de valoració amb un altre concurs.

Les entrades per veure el Retaule de Sant Ermengol ja estan a la venta a l'oficina de Turisme Seu i al Consell Comarcal de la Seu d'Urgell.