Disminueixen en el darrer any un 1,3% els delictes a la ciutat de Lleida

Destaca l'increment del 9,3% dels robatoris amb força a l'interior de vehicles, mentre cauen la resta de delictes contra el patrimoni

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra | Martí Albesa
ACN
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:48h
El conjunt de delictes s'ha reduït a la ciutat de Lleida un 1,3% entre l'1 de juliol del 2015 i el 30 de juny d'aquest any, segons s'ha donat a conèixer en el marc de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimecres. En concret, els fets delictius a la capital del Segrià han passat dels 10.258 a 10.127 en els últims dotze mesos.

En el cas dels delictes contra el patrimoni –que representen més del 70% de l'activitat delictiva a la ciutat-, han caigut en els diferents àmbits (robatoris amb força en domicilis, en establiments, en empreses, entre altres), mentre s'ha registrat un increment del 9,3% en els robatoris amb força a l'interior de vehicles.

Destaca també l'increment de les denúncies per violència de gènere o domèstica, que han passat de les 256 a les 319. Altrament, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat que s'estan dedicant des dels diferents cossos i forces de seguretat més recursos que en anys anteriors en prevenció davant l'amenaça terrorista que afecta el conjunt d'Europa tot i que "no hi ha cap indicador que ens faci patir en el cas de Lleida".