Cervera, a punt per acollir el Curs Internacional de Música més multitudinari

Aquest dissabte han arribat els primers estudiants d'un total de 268 que començaran les classes a partir de dilluns

ACN
24 de juliol del 2016
Actualitzat a la 1:39h
Alumnes durant el curs de l'any passat
Alumnes durant el curs de l'any passat | ACN
Tot a punt a Cervera per acollir el Curs Internacional de Música de la 36a Càtedra Emili Pujol, que aquest any ha registrat rècord d'inscrits. Aquest dissabte arriben els primers estudiants estrangers d'un total de 268 que començaran les classes a partir de dilluns. Són 44 més que l'any passat i la plantilla de professors s'ha hagut d'ampliar. La Càtedra, que se celebra del 24 al 31 de juliol, inclou també set concerts del Festival Internacional de Música i la fira de lutiers que es farà dimecres.
 
Aquest dissabte s'espera que comencin a arribar alguns dels alumnes de procedència internacional del Curs de Música, tot i que el gran gruix té prevista l'arribada al llarg de tot el diumenge. D'aquesta manera, aviat els carrers de Cervera s'ompliran d'alumnes que practicaran el mestratge dels seus instruments en diferents punts de la ciutat.

Enguany, el Curs de Música viu un ascens d'interès espectacular amb un allau de peticions per poder-hi participar. Finalment, s'han hagut de tancar les inscripcions amb 268 alumnes, ja que la major part dels professors tenen un ple absolut a les seves aules –tot i que enguany s'ha ampliat la plantilla amb professors assistents per satisfer aquesta creixent demanda-.

Aquests alumnes -44 més que l'any passat- tindran a la seva disposició una plantilla de més de 31 professors experts en diferents instruments i disciplines, i amb la consolidació de diversos cursos intensius que s'afegeixen a l'oferta acadèmica. Com és habitual, el Curs té un indiscutible atractiu internacional i, en aquesta edició, arribaran alumnes de punt com Austràlia, Mèxic, Dinamarca, Països Baixos, Alemanya, Taiwan o Portugal.

Es programen 7 concerts en el Festival de Música i 7 més en el Vila-Closa

En aquesta 36a edició de la Càtedra, s'han programat 7 concerts en el marc del Festival Internacional de Música i 7 més es viuran en el Vila-Closa. El Festival serà inaugurat aquest diumenge, a les 22 hores, per la música de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida que aproparà a Cervera el seu projecte 'Acadèmia-OJC'.

Sota la direcció d'Alfons Reverté, l'OJC incorpora per a aquesta producció vint-i-tres alumnes lleidatans com a part d'aquest projecte pedagògic a través del qual estudiants avantatjats participen de l'experiència de tocar dins d'una formació professional. Un repertori que inclourà des de l'Obertura Rienzi, un petit tast de Granados o la Suite Spartacus de Khatxaturian.

Altres actuacions destacades seran la de dilluns amb Joan Chamorro, acompanyat de la seva inseparable Andrea Motis i la resta de la Sant Andreu Jazz Band; o l'homenatge en forma de concert que la Càtedra farà dijous al mestre Enric Granados.

Paral·lelament, aquesta serà la tercera edició del Vila-Closa, una extensió del festival a llocs singulars del centre històric de Cervera amb diversos concerts de petit format. Enguany, tindran lloc 7 propostes musicals que es repartiran per espais com l'Auditori Municipal i la Casa Museu Duran i Sanpere entre les quals destaquen el recital de flauta i piano a càrrec de Christian Farroni i Alba Ventura i el de violí i piano amb Oscar i Jordi Vilaprinyó –amb una obra que s'estrenarà aquest dia.

La Fira de Lutiers exposarà un violí de 1748 de Joan Guillamí

El dimecres, 27 de juliol, els passadissos de la Universitat de Cervera acolliran una nova edició de la Fira de Lutiers, la més important en la seva especialitat en tot el sud d'Europa. Enguany hi participaran 13 tallers arribats des de diferents punts del país i més de 25 artistes lutiers. Com a novetat, també hi haurà visites guiades i se'n faran de noves pels alumnes del curs de música a càrrec dels seus professors.

Com a notes destacades, enguany hi haurà una conferència sobre 'La història de la Luteria a Catalunya' a càrrec de Jordi Pinto (Casa Parramon), i a continuació la presentació i audició del violí construït a Barcelona l'any 1748 per Joan Guillamí ( 16h a la sala d'actes de la Universitat). A la nit, en el marc del Festival, tindrà lloc el Concert de la Fira de Lutiers on es podrà gaudir d'una audició d'aquest violí de la mà del violista Emile Cantor.