VIDEO Una trentena de persones demanen la dimissió del director del Diari de Tarragona

Concentració davant les portes del diari per denunciar el seu article i per dir que les seves disculpes no "ens valen"

Concentració per demanar la dimissió del director del diari.
Concentració per demanar la dimissió del director del diari. | Cau de Llunes
Redacció
23 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:51h
 
Una trentena de persones s'han concentrat aquest divendres al vespre davant les portes del Diari de Tarragona per demanar la dimissió del seu director, Josep Ramon Correal, amb motiu del seu article "Si és si, o no".

Itziar Lete, portaveu de Cau de Llunes (Assemblea Feminista revolucionària de Tarragona), ha denunciat que Correal en el seu article "es mofava i que ha admès que era per fer una gracieta sobre un tema tan seriós com són les agressions sexistes" i ha que afegit que "ens sembla vergonyós" que un mitjà que rep "subvencions públiques de diferents ajuntaments de Tarragona" es permeti "el luxe de publicar aquest article".

"No ens valen les disculpes perquè es va reiterar en una entrevista a Rac1 on va dir que tenia el dret a dir el que pensava", ha lamentat la feminista i li ha recriminat que "no és un context on la gent estem molt sensibles" i alhora, li ha recordat que el seu article, tal com va dir ell, "fa quaranta anys no hagués fet gràcia perquè les dones patíem més repressió que ara". El discurs de Lete ha acabat amb un "Volem la seva dimissió".

Per la seva banda, Jordi Martí, regidor de la CUP a l'Ajuntament, ha destacat que la moció que havien entrat d'urgència per debatre el tema de l'article en el plenari que s'ha celebrat avui no ha prosperat. En la votació, l'equip de govern (PSC-PP-UDC) ha votat en contra, C's, ICV i CIU s'han abstingut i a favor, només els regidors de la CUP i d'ERC. El resultat negatiu de la votació ha indignat als cupaires que han abandonat les seves cadires de consellers i s'han assegut amb el públic assistent al plenari.

Martí ha expressat amb indignació que era increïble que l'Ajuntament, que havia "muntat una campanya" per prevenir actituds i accions sexistes, ara "ho amagui" i que digui que la moció "no era urgent". Això segons l'anticapitalista no és d'estranyar, ja que la ciutat encara "està controlada per un pensament militar i religiós i per tant, masclista. Ara mateix qui té el poder polític, calla i acata".