productes ecològics

Catalunya, capdavantera en productes ecològics

El 12% de la superfície agrària útil correspon a conreus ecològics | Les empreses catalanes d’aquest àmbit representen el 30% de les que hi ha a l’Estat

per Redacció, 23 de juliol de 2016 a les 12:06 |
El 17% de la superfície agrària útil dedicada a la vinya és ecològica | Jordi Torras
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya ja compta amb més de 3.000 operadors ecològics i les empreses dedicades a l’elaboració i comercialització d’aquests productes ja representen gairebé el 30% de les que hi ha a l’Estat. En el cas dels operadors dedicats a la importació de productes ecològics, aquest percentatge supera el 40%. Són dades de l’última anàlisi de l’Observatori de l’Alimentació i l’Agricultura Ecològiques.
 

 
El 12% del total de la superfície agrària útil del país, unes 120.000 hectàrees, es correspon a conreus i productes ecològics certificats, el percentatge més alt dels darrers anys. Destaca el sector de la vinya, on la superfície ecològica supera el 17%. La major part de la superfície ecològica de Catalunya són pastures (64%), seguida de bosc (14%). Els conreus majoritaris són els conreus de la trilogia mediterrània, vinya (8,2%), l'olivera (5,2%) i els cereals i les lleguminoses per a gra (4%).

Lleida és lider en superfície ecològica i Tarragona es troba a la cua


A Barcelona, les pastures representen el 41% de la superfície ecològica i el bosc el 22%. Destaca el conreu de la vinya, que representa el 23% de la superfície ecològica, així com el de cereals i les lleguminoses per a gra (7%).

Tarragona és la demarcació amb menys pastures ecològiques (12%). Els cultius majoritaris són la vinya (29%), l'olivera (15%) i els fruits secs (10%).


Lleida, per la seva banda, és la demarcació amb més superfície ecològica, la major part són pastures (75%) i bosc (11%). El principal conreu és el d'olivera (7%).

A Girona, les pastures (85%) i el bosc (9%) ocupen la major part de la superfície ecològica. La superfície cultivada representa menys del 7% de la superfície ecològica; el cultiu majoritari és el de cereals i lleguminoses per a gra (4%).
 

Consulta l'estudi de l'Observatori de l'agricultura i l'alimentació ecològiques 2000-2015

 

Participació