ÀUDIO Josep Ramon Correal: «Si les dones es maquillen i vesteixen bé és per atraure el mascle»

"Article masclista, no. Article masculí, sí", es defensa Josep Ramon Correal

Josep Ramon Correal
Josep Ramon Correal | Twitter
Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat el 22 de juliol a la 1:23h
Un article del director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, ha creat un important rebombori a les xarxes socials aquest dijous. El text reflexiona sobre l'eslògan d'una campanya que ha presentat l'Ajuntament de Tarragona per evitar conductes masclistes en l'oci nocturn: "Només el sí és sí". Titulat Sí és sí, o no, Correal comença remarcant "una màxima del donjoanisme que afirma que si una senyora diu que 'no', és que potser sí; si diu que potser sí, és que sí, i si diu que sí, no és una senyora".

Segons els seu parer, a més, considera que si s'aplica la màxima de la campanya -"Només el 'sí' és 'sí'"- "posarem en perill el futur de la raça humana". "En l'amor, com en el màrqueting, la venda comença quan et diuen no", conclou.

Aquesta mateixa tarda, el programa de ràdio dirigit per Antoni Clapés, Versió RAC1, l'ha entrevistat. Durant la conversa, Correal argumenta que "segons la pròpia coqueteria femenina, un 'no' pot tenir la seva gràcia. Pot haver-hi noies que diuen que 'no' i és que 'no' però d'altres et miren amb cua d'ull per a veure si no ens ho acabem de creure".

Preguntat sobre la frase "posarem en perill el futur la raça humana", Correal ha considerat que "la conquesta amatòria té una sèrie de rituals que són el que fan l'evolució de qualsevol espècie animal". "Si retirem la selecció natural, pot desaparèixer una espècie", afegeix. Tot i això, per ell, "assetjar no es pot fer mai, però tampoc es pot fer que una noia que t'agradi et digui que no, doncs marxis amb la cua entre cames cap a casa". 

Més enllà, ha considerat: "Article masclista, no. Article masculí, sí. I permeti'm que defensi la masculinitat". Tot seguit, assegura que si les dones es perfumen, es maquillen i vesteixen bé és per "atraure el mascle".