Una vintena de joves participen a un camp de treball a Balaguer per delimitar la muralla del Pla d'Almatà

Els treballs es van iniciar el 18 de juliol i s'allargaran fins al divendres 29 de juliol

ACN
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:40h
Dos joves treballant al Pla d'Almatà, a Balaguer
Dos joves treballant al Pla d'Almatà, a Balaguer | Aj Balaguer
Una vintena de joves d'entre 18 i 30 anys participen des del 18 de juliol al camp de treball CAT09 ALMATÀ '16, organitzat per la direcció general de Joventut de la Generalitat. Fins al 29 de juliol treballaran per delimitar la muralla del Pla d'Almatà de Balaguer, des de la torre 24 fins al Parc Arqueològic.

L'equip humà responsable del projecte forma part del personal tècnic del Museu de la Noguera, des d'on es coordina la intervenció. Entre l'equip tècnic del Museu de la Noguera s'inclou un topògraf, que és qui coordina les tasques de topografia i digitalització de les restes arqueològiques. Els joves provenen d'arreu de Catalunya així com de la resta de l'Estat i d'altres països.

El projecte d'intervenció consisteix en el seguiment i en la delimitació de la muralla a la part sud -oest del jaciment, partint de la torre número 24 en el punt on la muralla gira en direcció est i tanca el jaciment per la banda sud. La intervenció consta de la neteja de la vegetació i l'excavació de l'estrat superficial fins a trobar la cota de la muralla, mentre que a la torre número 24 la intervenció consisteix en la neteja de la vegetació i de l'estrat superficial.

La intervenció es duu a terme sota la direcció d'un arqueòleg director, un arqueòleg i un auxiliar d'arqueologia, tècnics llicenciats en història que han participat com a responsables o col·laboradors en treballs i projectes de recerca amb l'aplicació de les tècniques i mètodes de recerca propis de la investigació arqueològica.