1 de 10
incendi

MAPA Vuit comarques lleidatanes continuen amb alt risc d'incendis forestals

Només les més pirinenques i el Pla d'Urgell tenen menys risc

Pla Alfa per comarques | Agents Rurals
per Redacció, 20 de juliol de 2016 a les 11:35 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Trenta-cinc de les 42 comarques del país, vuit d'elles de la demarcació de Lleida, es troben aquest dimecres en un nivell 2 del pla Alga dels agents rurals, el que significa en alt risc d'incendis forestals. De fet, només les comarques més pirinenques i el Pla d'Urgell no tenen aquest nivell de risc. La Noguera, les Garrigues, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, l'Urgell, l'Alt Urgell i el Pallars Jussà són les zones de Lleida amb aquest risc.

L'onada de calor està fent saltar totes les alarmes i han obligat a partir d'avui a activar mesures extraordinàries per minimitzar els risc d'incendis a 17 municipis que es troben a les comarques del Bages, Anoia, i Baix Llobregat. Una de les conseqüències més rellevants és la prohibició de fer excursions pel massís de Montserrat.


El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per calor que afecta gran part del país, que s'accentuarà entre les 12.00 i les 18.00 hores. Durant el dia d'avui, es preveu que els termòmetres s'acostin als 40ºC, i que arribin tranquil·lament als 35ºC.

 

 

Participació