Els lleidatans suspenen en el consum de fruites i verdures

Un estudi revela que només el 9% de la població de la demarcació menja les cinc peces que recomanen els experts

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:07h
Una parada de fruita
Una parada de fruita | Adrià Costa
Els lleidatans suspenen en el consum de fruites, verdues i hortalisses. Només el 9% de la població de la demarcació assegura que consumeix les cinc peces de fruita i verdura que recomanen els experts segons apunta l'Estudi Lidl sobre el consum d'aquests aliments. 

Segons l'informe, els lleidatans consumeixen una mitjana d'1,2 peces de fruitafresca al dia i només una hortalissa o verdura. Tot i aquests resultats, el 55% d'enquetstats assegura que han augmentat el seu consum en els darrers cinc anys. 

Davant d'aquests resultats, Lidl ha impulsat la iniciativa "Frutitour", que recorrerà diverses ciutats catalanes fins a final d'any amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de menjar fruita i verdura. La campanya s'instal·larà a la ciutat de Lleida aquest dimecres a l'Avinguda Francesc Macià a l'alçada del carrer Santa Marta. 

Quines són les fruites i verdues preferides pels lleidatans?

El 36% dels adults lleidatans asseguren que acostumen a menjar fruita per dinar (51%), sent les seves preferides les maduixes (80%), els plàtans (74%) i les taronges (72%). 

L'hora de dinar també és el moment preferit per menjar hortalisses i verdures. En aquest sentit es prefereixen les patates (91%), els tomàquets (90%) i l'enciam (83%).