CiU situa l'espanyolització com l'únic canvi que ha fet el govern de Lleida en el darrer any

Toni Postius demana una rebaixa lineal de l'IBI i l'elaboració d'un pla estratègic de comerç

Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:38h
El grup de CiU ha fet balanç del primer any de legislatura
El grup de CiU ha fet balanç del primer any de legislatura | CiU
El grup municipal de CiU ha carregat les tintes aquest dilluns contra el govern d'Àngel Ros, que el proper divendres afrontarà el ple de l'estat de la ciutat. El president "demòcrata", Toni Postius, ha considerat que l'únic canvi que s'ha vist a Lleida en el darrer any ha estat el del posicionament de l'executiu de Ros al costat de l'espanyolisme que encarna C's, formació amb la qui ha votat en gairebé el 90% de les ocasions durant els plens fets fins ara.

Per a Postius,"si l'any passat Lleida va ser notícia per no donar suport al 9N i pel cas Camps, enguany ho hem estat perquè el PSC ha permès que el bilingüisme entri per la porta del darrere a la Paeria i s'ha posicionat al costat de l'espanyolisme més ranci que abandera C's, el seu soci de govern".

La formació fa tres propostes per fer avançar la ciutat

El líder de la formació ha acusat els socialistes de governar per inèrcia, alhora que ha posat sobre a taula diverses mesures "per fer avançar la ciutat". 

En concret, una proposta per plantejar una rebaixa lineal de l'IBI a tots els ciutadans i demanar una actualització dels valors cadastrals i una rebaixa per als habitatges situats en sòl rústic en tota la zona de l'Horta, tal i com preveu la llei. "Sempre hem defensat que s'ha de pagar pel valor que valen les coses no pel que van a arribar a valdre i en justa correspondència entre el que paguem i els serveis que rebem a canvi", ha argumentat Postius.

En matèria de comerç, s'insta a elaborar de forma imminent un pla estratègic comercial de Lleida per definir el model comercial de la ciutat. "Seguirem defensant que abans de prendre qualsevol decisió hem de definir un model comercial perquè, al nostre entendre, els nous equipaments s'han d'ubicar en zones cèntriques i allí on creïn valor afegit al seu voltant, com seria el cas de Viàlia", ha precisat.

A nivell urbanístic, el Grup CiU subratlla la necessitat d'executar millores pendents com el condicionament d'una plaça i aparcament en el solar de Corregidor Escofet; estudiar una actuació per endreçar la zona del Camp d'Esports i el velòdrom; i executar; enllestir la modificació del Pla General de Raimat per construir habitatge jove i arranjar la xarxa de camins de Sucs.

Per una altra part, Postius ha recordat els incompliments que el govern de la Paeria acumula damunt la taula. "Ara per ara tenim tots els compromisos que vam aconseguir introduir en els pressupostos de l'exercici 2016 pendents d'executar-se", ha dit.

En concret, no s'ha fet el circuit de running i BTT a l'Horta; ni s'han adequat les instal·lacions de les Basses; ni s'han endegat els plans d'ocupació per a col·lectius de persones amb discapacitats; ni s'ha reforçat l'enllumenat públic tot i haver-hi consignada una partida de 100.000 euros; ni tampoc s'ha condicionat la plaça i l'aparcament del solar de Corregidor Escofet; ni s'han materialitzat les beques per a activitats extraescolars de nens amb pocs recursos.