Com jugar a «Pokémon Go» des de Catalunya

Els usuaris d'Android poden instal·lar-se directament un arxiu i els d'iPhone poden crear un compte diferent d'Apple escollint un país diferent | Usuaris d'arreu alerten en fòrums internacionals que instal·lar-lo amb aquests mètodes pot suposar l'expulsió indefinida del joc

Vídeo d'un jugador de «Pokémon Go» al centre de Barcelona
Vídeo d'un jugador de «Pokémon Go» al centre de Barcelona
Redacció
14 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:53h

Pokémon Go, el joc per mòbils que s'ha popularitzat els darrers dies, de moment només està disponible oficialment en alguns països com els Estats Units, Austràlia, Alemanya o el Regne Unit, i es preveu que el seu àmbit es vagi estenent els propers dies. De moment, però, encara no es pot instal·lar si l'usuari és de Catalunya, tot i que comunitats d'arreu ja han publicat trucs per poder-lo provar en les principals plataformes mòbils, Android i iOS.
 
Tot i això, en diversos fòrums internacionals, diversos usuaris d'arreu alerten que l'ús d'aquests mètodes poden acabar amb un bloqueig indefinit del compte, de manera que no es podria tornar a utilitzar ni tant sols quan ja estigui disponible oficialment.

Android: instal·lant un arxiu "apk", però amb molta cura

Als terminals Android, instal·lar una aplicació que no estigui disponible des de l'AppStore és relativament senzill: només cal aconseguir un arxiu amb extensió "apk" que contingui l'aplicació i executar-lo.

A més, la presència de "mercats alternatius" a Google Play Store fa que l'aplicació es pugui descarregar sense massa dificultats de webs com APKMirror, tot i que cal verificar que l'arxiu sigui de confiança. A més, en alguns dispositius, cal canviar la configuració de Seguretat i Privadesa del terminal des de l'aplicació d'opcions del telèfon per marcar l'opció "Orígens desconeguts" i permetre així la instal·lació sense passar per Google Play Store.

iOS: per evitar problemes, es pot crear un nou compte d'Apple

Els usuaris d'iOS no disposen, per defecte, de l'opció d'instal·lar un arxiu des de fora de l'AppStore. Així doncs, una de les maneres més senzilles és utilitzar un nou compte d'Apple ID donat d'alta indicant que el país de l'usuari és algun dels que ja disposa d'accés oficial a la descàrrega, com els Estats Units o Alemanya. Després, des de l'eina de Configuració, cal anar a l'opció "iTunes Sotre i App Store", fer clic a la primera línia on s'hi troba l'ID d'Apple, escollir "Tancar sessió" i després accedir de nou amb el compte que acabem de crear.
 
Canvi de compte d'Apple ID a l'iOS

Disponibilitat per països

L'allau d'usuaris de Pokémon Go ha fet que a Niantic se li hagi girat feina per mantenir els servidors i ampliar la capacitat a un ritme molt superior al que havien previst inicialment. Això pot causar retards a l'hora d'obrir-lo a nous països, i ni la companyia ni Nintendo han indicat encara cap previsió. Tot i això, aquest dimecres es va obrir l'accés a Alemanya, que es va convertir en el primer país europeu en rebre'l, fet que podria indicar que properament s'acabarà d'estendre a la resta d'Europa. De fet, aquest mateix dijous s'ha obert al Regne Unit.