Es presenta el Raidaran Lleida-Pirineus, Campionat d'Europa

La presentació oficial es celebra a la Sala Alfred Perenya de l'IMAC de Lleida |Entre el 18 i el 24 de juliol es disputarà aquesta prova, Campionat d'Europa de Raids de Muntanya

Les autoritats a la presentació del Raidaran Lleida-Pirineus
Les autoritats a la presentació del Raidaran Lleida-Pirineus | FEEC/Ivan Torres
Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:12h
Aquest passat 12 de juliol es va presentar a la Sala Alfred Perenya de l’IMAC de Lleida la tercera edició del Raidaran Lleida-Pirineus, una prova que enguany serà el Campionat d’Europa de Raids d’Esports de Muntanya i es disputarà entre els dies 18 i 24 de juliol. L’entorn de la Val d’Aran, la Serra del Montsec i el seu final a la ciutat de Lleida són els emplaçaments escollits per celebrar aquesta competició. El CEM Pardinyes és l’organitzador de l’esdeveniment.

A l’acte de presentació hi van assistir la regidora d’esports de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; Gerard Sabarich, vicepresident tercer de la Diputació de Lleida; Joan Segura, representant territorial de l’esport a Lleida; Antoni Ricart, coordinador de l’àrea no competitiva de la FEEC; Joan Ramon Cuesta, del CEM Pardinyes; i Xavier Rodríguez, director del Raidaran. 

Les condicions de participació al Raidaran seran semblants a les d’un Campionat del Món, ja que els equips no podran comptar amb assistència pròpia i completaran entre 300 i 500km, superant proves de tot tipus com ara caiac, trekking, barranquisme, BTT o vies ferrades. Només hi participaran 31 equips de categoria elit, i aquests no coneixeran el recorregut fins el dimarts dia 19, quan es realitzarà el briefing a Vielha.

L’organització només ha publicat a les xarxes socials les diferents seccions del raid, segons les quals els participants ja es poden fer una lleugera idea de per on passaran en cada punt. Es mouran per sobre els 3.000 metres, aniran amb caiac i patiran la verticalitat de les vies ferrades. El dia 23 la línia de meta estarà situada a la Seu Vella de Lleida, tot i que no s’ha desvetllat de quina manera arribaran els raiders fins a la capital del Segrià.

Les diferents autoritats assistents a l’acte van remarcar la importància d’aquest gran esdeveniment per la promoció del territori lleidatà i català en general. El gran patrimoni natural del territori servirà  com a camp de joc per a aquesta prova i la presència d’esportistes d’arreu d’Europa ajudarà a promocionar el territori.