Amanida d'endívies, pera i nous amb vinagreta de mel

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Amanida d'endívies, pera i nous amb vinagreta de mel
Amanida d'endívies, pera i nous amb vinagreta de mel | Dolors Mateu
Redacció
10 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:43h
Les amanides poden portar de tot el que ens agradi i sobretot que la combinació de sabors i textures combinin molt bé.
 
Ingredients per a 4 persones:
2 endívies
50 gr. de ruca o rúcula
1-2 peres
10-12 nous
150-200 gr. de formatge feta
cibulet
 
Per a la vinagreta de mel:
1 c / p de mel
3 c / s de vinagre de poma
9 - 10 c / s d'oli d'oliva
sal
 
Feu la vinagreta de mel escalfant en un recipient la mel al microones uns segons.
Afegiu el vinagre, l'oli i la sal i batre bé fins emulsionar. Reserveu.
 
Netegeu l'endívia, talleu-la en juliana. Renteu i assequeu la ruca.
Peleu la pera i talleu-la a daus.
Trossegeu les nous. El formatge feta que estigui tallat a daus.
 
En un got o copa poseu capes d'endívia, ruca, daus de pera, les nous trossejades i el formatge feta sobre de tot.
Amaniu amb la vinagreta de mel i decoreu amb una mica de cibulet picat.
 
NOTA: Les quantitats depenen del recipient en què es presenti l'amanida.
** C / p = cullera de postres
** C / s = cullera sopera
** Celíacs: assegureu-vos  bé que tots els ingredients siguin sense gluten
 
 
Blog de cuina de la dolors