El CAP Santa Maria es traslladarà a partir del 19 de setembre a les noves instal·lacions

L'espai que quedarà buit acollirà un servei integral de referència per al tractament de malalties infeccioses | Serà a partir del 19 de setembre

ACN
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:27h
Exterior de l'edifici del nou CAP Onze de Setembre de Lleida
Exterior de l'edifici del nou CAP Onze de Setembre de Lleida | ACN
El Servei Català de la Salut (CatSalut) traslladarà a partir del 19 de setembre l'actual Centre d'Atenció Primària (CAP) Santa Maria de Lleida a les noves instal·lacions del CAP Onze de Setembre, dotat amb instal·lacions més modernes i que podrà atendre quan funcioni a ple rendiment uns 20.000 usuaris, els 12.000 pacients procedents del CAP Santa Maria, a més dels d'altres zones de la capital del Segrià com ara Balàfia i l'Eixample.

A més, el nou centre aglutinarà tota la rehabilitació ambulatòria de Lleida. El trasllat a les noves instal·lacions es farà de forma progressiva i començarà amb el trasllat dels equips de metges i infermeres que ara es troben al CAP Santa Maria. Així mateix, les instal·lacions d'aquest centre que quedaran buides acolliran un servei integral d'atenció de malalties infeccioses de referència per al conjunt de les comarques lleidatanes, que hauria d'estar operatiu cap a finals d'octubre.

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha anunciat aquest divendres el trasllat a partir del 19 de setembre del CAP Santa Maria de Lleida a les noves instal·lacions del nou CAP Onze de Setembre de la capital del Segrià, les obres de construcció del qual fa mesos que estaven enllestides tot i que mancava finalitzar l'equipament interior.

El nou CAP Onze de Setembre -que ha suposat una inversió d'uns 8 milions d'euros- assumirà els 12.000 pacients que actualment atén el CAP Santa Maria, i també ha de permetre descongestionar els CAPs de Balàfia i de l'Eixample de Lleida, ja que les noves instal·lacions –que prestaran atenció a uns 20.000 lleidatans- també acolliran pacients d'ambdós centres, segons ha dit Elvira.

El trasllat al nou CAP d'Onze de Setembre es farà de forma progressiva ja que s'aniran dotant inicialment les noves instal·lacions amb les diferents unitats de professionals sanitaris que ara es troben al CAP Santa Maria, i posteriorment es continuarà amb la resta d'unitats que han de permetre anar absorbint població d'altres àrees bàsiques de salut de la ciutat de Lleida. Les noves instal·lacions, que comptaran amb equipaments més moderns, més espai i una millor ubicació, podran acollir fins a 40 consultoris i uns 150 professionals.

El director del CatSalut ha destacat que el nou CAP Onze de Setembre "serà més que un CAP" ja que, a més de l'atenció primària i ambulatòria que s'hi prestarà, l'equipament també centralitzarà tota la rehabilitació ambulatòria de Lleida. D'aquesta manera, esdevindrà un centre de referència al territori que oferirà aproximacions terapèutiques actualitzades i permetrà fer tractaments d'hidroteràpia, entre altres, a més de facilitar espai a entitats que treballen amb pacients amb discapacitat com ara l'esclerosi múltiple.

Altrament, les instal·lacions que deixarà buides el CAP Santa Maria es convertiran en el primer servei integral d'atenció de malalties infeccioses de la demarcació, que també serà de referència per al conjunt de les comarques lleidatans.

Aquest equipament, que segons ha explicat Elvira hauria d'estar operatiu cap a finals d'octubre, permetrà donar una millor resposta a les malalties infeccioses i una millor resolució d'aquestes ja que possibilitarà una aproximació molt més transversal d'aquest tipus de malalties i oferir un tractament més coordinat entre tots els dispositius -des dels ambulatoris als especialitzats hospitalaris- del territori.

Entre altres, el centre atendrà a pacients per exemple amb VIH, així com altres amb malalties originàries de països tropicals com ara la malària. "Per les característiques sociodemogràfiques de la pròpia demarcació és necessari tenir aquest servei integral de referència", ha destacat el director del CatSalut.