Tàrrega evita el desnonament de quatre famílies i es compromet a facilitar-los habitatges socials

Es tracta d'una desena de persones que ocupen l'edifici de l'avinguda d'Ondara 36

ACN
07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:28h
L'Ajuntament de Tàrrega ha evitat el desnonament de les quatre famílies que ocupen l'edifici del número 36 de l'avinguda d'Ondara –propietat de la Sareb-, després que el consistori hagi acordat amb el jutjat la suspensió de l'ordre de desnonament arran del compromís municipal d'atorgar habitatges socials als afectats.

Les famílies, algunes amb infants, ja havien iniciat els tràmits per aconseguir un pis de lloguer social, circumstància que ha permès l'actuació de la regidoria d'Acció Social per aturar el desnonament.

Al mateix temps, l'Oficina Local d'Habitatge de Tàrrega ha iniciat les gestions per lliurar pisos de lloguer social a la desena de persones afectades. Per tal de poder ocupar aquests pisos, gestionats des de l'Agència Catalana de l’Habitatge, es fixarà una quantitat mínima mensual de lloguer que les famílies puguin assumir en funció de les seves possibilitats.
 
Segons la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Tàrrega, Noèlia Soto, el consistori ha intercedit en tractar-se de "situacions d'emergència degudament comunicades i tramitades pels afectats als serveis socials".

Així mateix, la responsable municipal ha puntualitzat que des de l'Ajuntament i el Govern es negocia amb entitats bancàries perquè incorporin habitatges buits al circuit de lloguer social. "A Tàrrega cap família en situació d'emergència es quedarà sense sostre, garantint-los la disponibilitat d'un habitatge", ha afirmat Soto.