El Bisbat de Lleida reserva dos pisos del seminari per a refugiats

Els habitatges per a persones en situació de vulnerabilitat acullen 16 famílies

Europa Press
07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:40h
Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida
Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida | ACN
El Bisbat de Lleida ha reservat per a refugiats de països en conflicte dos habitatges dels pisos del seminari, l'edifici rehabilitat per a famílies desnonades o en situació de vulnerabilitat impulsat el 2012 per l'aleshores bisbe de la diòcesi Joan Piris.

Els pisos del seminari fa un any que estan en marxa i ja acullen 19 famílies de les 19 que poden albergar, ha informat aquest dijous el Bisbat en un comunicat.

Una vintena de voluntaris i Amics de les Llars van participar dimarts passat en la trobada del primer aniversari de l'acollida de les primeres famílies en les anomenades 'Llars del Seminari' que va començar amb l'agraïment del president de la fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, Carles Sanmartín.

La directora de les Llars del Seminari, Montse Claveria, ha recordat que el projecte va néixer amb tres objectius: oferir una llar a persones que es troben sense casa o en situació de necessitat, apoderar aquestes persones perquè puguin tirar endavant per elles mateixes i demostrar que una altra manera de viure en comunitat és possible.

Quatre anys després les Llars del Seminari són ja una realitat i hi viuen 48 persones: 25 adults, 6 joves i 17 nens. "Cada família col·labora en les despeses generals en funció de les seves possibilitats econòmiques", ha explicat Montse Claveria, que va explicar també que la fundació té voluntaris i una treballadora social que fa un seguiment personalitzat de les famílies.

Les famílies s'han incorporat de manera escalonada i la seva sortida serà de la mateixa manera, i el temps d'estada màxim és de tres anys. El pressupost del projecte per a aquest any és de 68.000 euros, una xifra que la fundació vol ampliar incrementant el nombre de socis