Culpa el seu exmarit de maltractar-la durant sis anys a Juneda i ell diu que l'ha denunciat per diners

La fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó per l'home, de 40 anys, jutjat aquest dimecres al penal 3 de Lleida

ACN
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:44h
El penal 3 de Lleida ha acollit aquest dimecres el judici contra un home, A. C. P., de 40 anys, acusat de maltractar i vexar la seva ja exdona durant sis anys. La fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó per un delicte de maltractament habitual (18 mesos) i un delicte de violència en l'àmbit familiar (9 mesos). També sol·licita que se li imposin deu dies de treball en benefici de la comunitat per un delicte de vexacions i que no es pugui acostar a menys de 200 metres ni comunicar-se amb la víctima durant tres anys.

Segons el ministeri públic, els fets van tenir lloc entre el 2008 i el 2014 a Juneda (Garrigues), on tots dos convivien. Durant aquest temps, d'entre les agressions, la víctima ha explicat que l'acusat la va colpejar al nas dins el cotxe, tornant d'un casament el 2008, i li va trencar el timpà esquerre d'un cop de puny el febrer de 2009, a casa dels pares d'ell.

La relació va acabar el 2015 i la dona va denunciar els fets. Diu que no ho va fer abans per por. L'acusat ha negat qualsevol agressió i ha declarat que la seva exdona l'ha denunciat per venjança i per diners.

La víctima també ha explicat que un dia de l'any 2011, quan estaven mirant una pel·lícula, arran d'uns comentaris que no li van agradar, l'acusat la va tirar a terra i la va agafar pel coll. La noia ha declarat que va aconseguir sortir corrents i es va tancar al lavabo durant una hora. Ha assegurat entre plors que va ser "terrorífic" i que va témer per la seva vida.

En una altra ocasió, durant unes vacances a França, la va agafar pel braç i la va insultar a l'habitació de l'hotel i un altre dia a casa, li va tirar el plat de llenties a terra perquè no li va agradar, ha afegit la noia.

Tant les pèrits forenses que han declarat com la psicòloga de l'EATAV del Consell Comarcal del Pla d'Urgell que l'ha tractat durant l'últim any i mig han assegurat que el relat de la víctima és creïble i que no la veuen capaç de mentir. Els testimonis que han declarat, amics i familiars de les dues parts, han reconegut que la parella discutia contínuament per "tonteries".

Mentre els amics i familiars de l'acusat però han assegurat que l'home no havia mostrat mai una actitud violenta ni desafiant, els amics de la víctima han declarat que en alguna ocasió havien presenciat "menyspreus" de l'acusat cap a ella i crits molt forts. La víctima i la seva mare també han declarat que l'acusat la va anar apartant de la seva família i que s'enfadava quan la trucava la seva mare.

Tant la fiscalia com l'acusació particular consideren que ha quedat demostrat que la víctima ha patit maltractament físic i psicològic al llarg del temps així com un tracte degradant. La defensa, en canvi, ha demanat l'absolució perquè no hi ha proves objectives que demostrin les acusacions ja que considera que "una discussió no és maltractament".