La festa del Segar es renova amb la incorporació de les dones en aquestes tasques

Aquest diumenge unes 2.000 persones de totes les edats s'han sumat a la celebració

ACN
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 2:47h
La festa del Segar s'ha celebrat aquest diumenge
La festa del Segar s'ha celebrat aquest diumenge | ACN
Unes 2.000 persones de totes les edats han participat aquest diumenge a les festes del Segar i el Batre de La Fuliola (Urgell), que en aquesta 37a edició han canviat de dates i s'ha renovat.

Aquest diumenge s'ha fet la celebració del Segar i el diumenge 17 de juliol tindrà lloc la del Batre. Enguany, com a novetat, les dones han estat les protagonistes, ja que s'han incorporat a les tasques de la sega, en reconeixement a les que antigament també exercien aquesta feina perquè eren vídues o estaven soles.

Aquest diumenge, l'era s'ha convertit per un dia en un centre d'interpretació del Blat. Els nens han participat en un taller d'elaboració de pa, que s'ha amassat i s'ha cuit en un forn especialment dissenyat per les festes. Per la seva banda, els més grans han participat en el maridatge de cervesa artesana i coca de recapte.
 
El nou president de l'Associació de les Festes del Segar i el Batre, que organitza la Festa, Oriol Farré, de 32 anys, ha assegurat a través d'un comunicat que "la continuïtat de la festa està assegurada amb la incorporació de noves generacions i noves activitats".