L'Auditori programa per a la tardor 24 actuacions, entre les quals un concert participatiu

La nova temporada s'emmarca en l'Any Granados i començarà el 30 de setembre

ACN
02 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:31h
Imatge de José Cura, director convidat per l’Orquestra Julià Carbonell
Imatge de José Cura, director convidat per l’Orquestra Julià Carbonell | Auditori
Un total de 24 concerts conformen la programació de tardor de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, una nova temporada que començarà el pròxim 30 de setembre. Continuant amb la commemoració de l'Any Granados en el centenari del naixement del músic lleidatà, l'Auditori oferirà el 16 d'octubre un concert participatiu molt singular, ‘El cant de les estrelles’, una obra de gran format coral dirigida per Pedro Pardo. Hi participaran les formacions de la Federació Catalana d'Entitats Corals a Lleida i Lleidart Ensemble.
 
Una altra de les grans novetats arribarà amb el pianista i director Néstor Bayona, recentment guardonat amb el premi internacional Ciutat de Lleida, que tornarà a l'Auditori per presentar un programa fora del format clàssic, on combinarà la música de solista, d'òpera i de cambra, amb relats i històries de diferents autors.

Pel que fa als concerts de les formacions residents, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) de les Terres de Lleida oferirà tres concerts durant aquesta temporada. El 23 d'octubre iniciarà el cicle amb un concert homenatge a Emili Pujol, amb els guitarristes lleidatans Carles Trepat i Carles Herráiz.

El 13 de novembre, l'OJC celebrarà el seu 15è aniversari i ho farà acompanyat de grans amics com el baríton, Lluís Sintes, Marta Infante, Blaumut etc. Finalment, el 17 de desembre, l’OJC tindrà un director convidat de luxe amb José Cura, que dirigirà la Simfonia del Nou Món.

Per la seva part, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida oferirà Música de Cinema dedicat als títols més clàssics del setè art, sota la direcció del seu director Esteve Espinosa.

La Banda Municipal de Lleida oferirà un any més el tradicional Concert de Santa Cecília amb la interpretació de la ‘Missa de Santa Cecília’, de Gounod, juntament amb diferents corals del territori. El concert de Nadal d'aquesta formació musical estarà dedicat al Tango, actuació a la qual s'ha convidat a participar l'Escola de Ball Amaball.

La Jove Orquestra de Ponent oferirà un concert ben peculiar amb la proposta d'un concurs de Composició Jove per celebrar el seu cinquè aniversari. Les obres finalistes d'aquest Concurs s'interpretaran el dia del concert a l'Auditori.

El quartet de corda Quartet Teixidor s'inclou també dins de la temporada i, al més de novembre, oferirà un concert dedicat a Mozart.

Per últim, cal assenyalar el concert d'El Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados, el 10 de desembre, on oferiran al públic un recital de valsos i danses.

Concerts per al públic infantil i familiar

El públic infantil i familiar també estarà ben representat amb el Cicle de Concerts Familiars de L'Auditori, organitzat conjuntament amb l'Orfeó Lleidatà i amb la col·laboració d'Ibercaja.

En aquesta ocasió, s'han programat tres concerts per als més menuts de la família. El 22 d'octubre, els infants podran gaudir del conte musical ‘Pere i el Llop’; el 19 de novembre, la historia ‘Effie, l'Elefanta’, i el Concert de Nadal, amb la Banda Municipal de Lleida.

Espai solidari

Aquest any, com a novetat, s'ha creat un nou espai a la programació de l'Auditori, l’Espai Solidari, que donarà visibilitat als concerts que les diferents entitats socials organitzen amb finalitat benèfica. Aquesta temporada hi haurà concerts organitzats per l'Associació Down Lleida, Associació de Diabètics de Catalunya, Associació de Celíacs de Catalunya, AFANOC Lleida, AECC Catalunya contra el Càncer, i el ja clàssic Mamapop.