Les propostes culturals del cap de setmana a Ponent

La Fira Medieval de Verdú i l'inici del cicle de Poesia i Música de Balaguer, entre els actes més destacats

per Redacció, Lleida | 2 de juliol de 2016 a les 00:39 |
La Fuliola celebra la festa del Segar i el Batre | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte 2

Verdú: Fira Medieval


Hi haurà mercat medieval, gastronomia, artesanies, tallers infantils, rutes turístiques i un espectacle nocturn a les proximitats del castell.
 
Lloc: diversos indrets del municipi Entrada gratuïta
 

Alòs d'Isil: Baixada de falles
 
Les falles són uns troncs o teies enceses que es baixen en fila des de llocs alts del territori i fins a una foguera al mig del poble després d'haver-ne recorregut els carrers per espantar els mals esperits. És una tradició molt arrelada al Pirineu lleidatà i l'any 2015, finalment, va aconseguir ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Lloc: diversos indrets del municipi Hora: a partir de les 20.00h Entrada gratuïta


Diumenge 3

La Fuliola: Festa del Segar i el Batre

La tradicional festa del Segar i el Batre es fa enguany en dos diumenge. La novetat de l'edició d'aquest any és la incorporació de les dones com a segadores i batedores, en reconeixement a les dones que antigament també exercien aquesta feina.

Lloc: diversos indrets del municipi. Hora: a partir de les 8.00h Entrada gratuïta


Balaguer: Juliols de Música i Poesia

Els vespres dels quatre primers diumenges de juliol (3, 10, 17 i 24), la música i la poesia de la mà de excel·lents intèrprets, prendran tot el protagonisme i trobaran acolliment a les pedres centenàries de les esglésies de Sant Domènec i del Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses.

Lloc: Convent de Sant Domènec. Hora: 20.00h Preu: 12 euros
 

Raquel Zazurca exposa al MEI Foto: Raquel Zazurca

Lleida: Exposició de Raquel Zazurca

Raquel Zazurca crea peces que sorprenen pel seu discurs visual i composició. Basant-se en l'acoblament de llenguatges, no es centra en un estil ni en una tècnica concreta sinó en conceptes i treballs que de forma camaleònica arriben a la seva finalitat.

Lloc: MEI Fins el 29 de juliol Entrada gratuïta

 

Participació