Denuncien la contractació a dit del fill del rector de la UdL

Diversos professors i alumnes posen en dubte el sistema de contractacions durant el consell de govern d'aquest dimecres | Roberto Fernández assegura que no hi ha hagut cap tracte de favor, però es compromet a millorar els tràmits

29 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:15h
Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | ACN
El consell de govern que s'ha celebrat aquest dimecres a la UdL ha debatut sobre els processos de selecció dels professors associats. El fet que la universitat hagi contractat el fill del rector, tal com ha avançat NacióLleidaaquest dimarts, ha estat posat en dubte per diversos docents, que han denunciat que aquest tràmit s'ha fet, com molts altres, sense un procés de selecció públic.

En aquest sentit, alguns professors i alumnes s'han queixat que la contractació de Daniel Fernández s'hagi realitzat a dit mitjançant un procediment d'urgència, una opció que no s'adequa amb la realitat ja que el nou docent associat cobreix la jubilació del catedràtic Antoni Monreal, per la qual cosa s'entén que aquesta situació no ha estat sobrevinguda ja que es podia haver planificat amb temps.

Segons ha pogut saber aquest diari, el vicerector de professorat ja va rebre una queixa per part de la Junta de Personal Acadèmic, que va denunciar que aquesta contractació fos feta sense un concurs públic.
 
El rector assegura que no hi ha hagut cap tracte de favor
 
En aquest debat, el rector Roberto Fernández ha pres la paraula per defensar el sistema de contractació que s'ha fet a la UdL des de fa anys, alhora que ha volgut deixar clar que no hi ha hagut cap tracte de favor i que el procés s'ha fet seguint la legalitat.

Fernández ha defensat el dret de tothom a fer classe, si bé s'ha mostrat obert a afinar d'ara en endavant els tràmits per la contractació del nou professorat associat de la UdL. Tot i això, el rector ha indicat que cap informació periodística alterarà el funcionament dels tràmits universitaris.