La Seu Vella i la Universitat de Cervera, protagonistes d'«El lloc dels fets», la nova producció de TV3

La sèrie documental es basa en la descoberta d’esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d’arreu del país

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:28h
Uns turistes a la Seu Vella de Lleida
Uns turistes a la Seu Vella de Lleida | ACN
TV3 ha començat el rodatge de la producció El lloc dels fets, una producció que es basa en la descoberta d’esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d’arreu del país. El programa, presentat per Marc de las Heras, fa una investigació periodística que vol resoldre misteris i conèixer els fets que podrien haver canviat el present, segons ha informat la Conselleria de la Presidència de la Generalitat en un comunicat

La sèrie documental històrica, que s’emetrà l’any 2017, mostrarà 13 indrets amb 13 històries, la majoria poc conegudes, que porten a un passat que va des dels ibers fins a principis del segle XX. Cadascun dels tretze capítols s’ocuparà també dels diferents escenaris i monuments, del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment.

De las Heras mostra en aquesta nova producció la seva faceta d'historiador, i guia l'espectador per lloc on van passar fets històrics singulars. De las Heras també investiga les pistes amb l'ajuda d'historiadors i especialistes, segons ha informat la Conselleria de la Presidència de la Generalitat en un comunicat.

El film recorrerà diferents punts de la geografia catalana per conèixer traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van succeir a Sant Pere de Casserres (Osona), al poblat ibèric d'Ullastret (el Baix Empordà), el Castell de Miravet (la Ribera d'Ebre), el Palau Maricel de Sitges (El Garraf) i la Seu Vella de Lleida (el Segrià).

També mostrarà els monestirs de Santes Creus (l'Alt Camp), Sant Pere de Rodes (l'Alt Empordà), Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental) i Santa Maria de Ripoll (Ripollès), a més, del Palau Reial de Barcelona (el Barcelonès), la Universitat de Cervera (la Segarra) i la fàbrica Asland de Castellar de n'Hug (el Berguedà).

La producció de TV3 i Createl, dirigida per Jesús Font, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Àgència Catalana del Patrimoni Cultural i de l'Agència Catalana de Turisme.