ERC li fa el «sorpasso» comarcal a CDC

Els republicans desbanquen CDC en cinc comarques de Lleida i guanyen en totes menys en l'Alt Urgell i la Segarra | La candidatura de Xavi Eritja conquereix cinc capitals que el 20-D estaven en mans convergents

ERC ha guanyat CDC en nou comarques de Lleida
ERC ha guanyat CDC en nou comarques de Lleida | Josep M Montaner
27 de juny del 2016
Actualitzat el 28 de juny a la 1:54h
Les eleccions generals del 26J quedaran marcades per a ERC com les millors de la seva història a Lleida. La victòria que els republicans han aconseguit a la demarcació s'ha fonamentat en petits sorpassos a CDC a nivell de comarques.

La candidatura que encapçalava Xavi Eritja ha guanyat en nou de les 12 comarques lleidatanes prenent-li cinc a CDC, que només ha mantingut l'Alt Urgell i la Segarra. A la resta (Les Garrigues, la Noguera, Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Solsonès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Cerdanya) s'ha imposat el color groc.

​Aquest guany s'ha traduït també en una conquesta de les capitals comarcals. A excepció de Lleida, on ha guanyat En Comú Podem, ERC ha aconseguit robar-li l'hegemonia als convergents a Balaguer, Tàrrega, Cervera, Solsona, les Borges Blanques, Sort i la Seu d'Urgell. CDC, per la seva banda, només ha fermat Mollerussa i Tremp, on només han guanyat per un sol vot.