El Lleida es queda a un pam de la glòria

Els lleidatans cauen contra el Sevilla Atlètic en una tanda de penals dramàtica

Redacció
26 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:41h
Idiakez consolant els seus jugadors
Idiakez consolant els seus jugadors | Lleida Esportiu
El Lleida Esportiu no jugarà a la Segona A la temporada vinent. Els lleidatans no han pogut remuntar el 0 a 1 del partit d'anada contra el Sevilla Atlètic, i s'han quedat a les portes de la categoria de plata després de completar un excel·lent play-off però de caure en una tanda de penals dramàtica.

Acostumats a jugar en un camp petit, el Sevilla ha reeixit en la seva estratègia de replegar-se i tancar espais per evitar ensurts. En aquest context, el Lleida ho ha anat provant amb insistència però sense la força necessària per posar la por al cos als sevillans, força tranquils durant la primera part. Una mitja rematada de Colinas al 14 i una ocasió de Carlos Rodríguez al 40, que ha badat a l'hora de passar la bola a Colinas, sol a l'altre pal, ha estat tot el bagatge ofensiu dels lleidatans, que hi han tingut més voluntat que encert.

 
Per la seva banda, el Sevilla Atlètic ha buscat les contres sense tornar-se boig per avançar-se al marcador sabedor que l'empat el feia equip de Segona A. Ho ha provat en diverses jugades d'Ivi i Carlos, però el marcador no s'ha mogut gràcies, en part, al porter Crespo, segur sota pals una vegada més.

Carlos Rodríguez iguala l'eliminatòria
 
La sensació a la mitja part era que el Lleida podia fer mal al Sevilla si agafava un contraatac ràpid i no esperava a que la defensa es tanqués. A la represa, un xut ras de Carlos Rodríguez quan encara no s'havia complert el primer minut de joc ha posat el 0 a 1 i ha igualat la eliminatòria. Amb el resultat a favor, al Sevilla li han entrat uns nervis que fins al moment no s'havien vist a la banda sevillana.

​Els minuts posteriors al gol han estat del Lleida, que ha dominat el filial, descontrolat i imprecís. El partit estava on volien els d'Idiakez, però calia acabar la feina. No obstant, el Sevilla ha tornat a agafar poc a poc la brúixola del partit i ha tancat el Lleida, que ha regalat la pilota al rival. De res es hi ha servit tenir el domini, perquè no hi ha hagut cap jugada clara de gol.
 
Sí que l'ha tingut el Lleida mitjançant Colinas, que s'ha equivocat en no rematar de primera una pilota centrada. A un quart d'hora pel final, el matx semblava abocat a la pròrroga, tot i que el Lleida generava més perill en les accions atacants. El marcador no s'ha mogut, i entre la calor i el cansament evident dels jugadors, el matx ha acabat al temps extra.
 
Pròrroga agònica
La pròrroga ha estat dramàtica. Desfets els jugadors, la mitja hora ha transcorregut sense ocasions clares de gol per cap dels dos equips. La imprecisió s'ha apoderat d'ambdós equips, i els 30 minuts s'han anat consumint a mesura que la tanda de penals s'anava fent cada cop més real.

Només alguna jugada aïllada ha generat nervis a la grada sevillana, però el gol només s'ha visualitzat en dues ocasions. Una de Colinas que ha obligat el porter Caro a intervenir de manera magistral, i una altra de Carlos que no ha aconseguit rematar de cap un córner centrar pels locals.
 
Tanda de penals dramàtica
 
L'ascens s'ha decidit des dels 11 metres en una tanda de penals dramàtica en la que Pau Bosch i Óscar Rubio han errat els seus llançaments. La desgràcia ha estat també per al porter, Ivan Crespo, que ha estat a punt d'aturar un penal i s'ha fet un gol en pròpia porta després que una pilota que ha tocat al pal li hagi rebotat a l'esquena.