El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça senyalitza els camins de baixada de falles

Ressegueixen els itineraris d'accés als faros, els punts on s'encenen les torxes

Imatge d'un dels cartells dels camis de les falles a Erill la Vall
Imatge d'un dels cartells dels camis de les falles a Erill la Vall | Consell Comarcal
ACN
25 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:37h
El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha acabat la senyalització dels camins de baixada de falles perquè es puguin seguir durant tot l'any. En concret, ressegueixen els itineraris d'accés als faros, els punts on s'encenen les torxes, de Barruera, Boí, Casós, Durro, Erill la Vall, el Pont de Suert, Llesp, Senet, Taüll i Vilaller.
Segons el president del Consell, Josep Lluís Farrero, la iniciativa que prèviament ja es va presentar a ajuntaments, associacions i veïns, pretén donar a conèixer la festa de les Falles a través dels seus recorreguts, i que es puguin utilitzar els itineraris durant tot l'any.

L'objectiu és donar més informació als nous visitants que estan coneixent la festa de les falles arran de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco. Per això s'han instal·lat diferents plafons amb informació general sobre la festa, així com informació específica sobre la baixada de cada poble, amb les seves particularitats i un gràfic de l'itinerari. També es disposa d'un codi QR a través del qual es pot descarregar més informació complementària, així com els tracks dels recorreguts per GPS.

També s'ha promogut la difusió a través de les xarxes socials indicant l'ús d'etiquetes com #Caminsdefoc #FallesRibagorça #FallesPirineus, etc.

En aquesta primera fase s'ha senyalitzat l'inici dels recorreguts però la voluntat futura és facilitar la senyalització direccional i interpretativa de tot el recorregut així com de l'entorn dels diferents faros.

Segons el Consell Comarcal, ja s'han generat alguns productes turístics d'empreses locals que ofereixen sortides just l'endemà de les respectives baixades de falles.