Alpicat s'omple de pallassos, acrobàcies i malabars en la tercera edició de Circ Picat

És l'únic certamen dedicat al circ que se celebra a les comarques lleidatanes i compta amb onze companyies

ACN
25 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:57h
Els pallassos han omplert Alpicat
Els pallassos han omplert Alpicat | ACN
Els carrers d'Alpicat, al Segrià, s'omplen aquest cap de setmana de pallassos, acrobàcies i malabars en la 3a edició del festival Circ Picat. Es tracta de l'únic certamen dedicat al circ que se celebra a les comarques lleidatanes i compta amb onze companyies que ofereixen espectacles gratuïts per a totes les edats fins aquest diumenge al vespre.

El programa ha començat aquest dissabte al matí amb un taller de circ a càrrec dels organitzadors del festival, la companyia lleidatana Improvisto's Krusty Show, que també ha representat l'espectacle "Refilikrusty". El plat fort arribarà aquesta nit amb el francès Yoann Benhamou, component del Cirque du Soleil. La previsió és que passin pel Circ Picat uns 15.000 espectadors.
 
El municipi ha fet una aposta per convertir el seu festival en un referent del circ a les comarques de Ponent, on aquesta disciplina artística té poca representació. Per tant, el certamen també té la voluntat de promoure i reivindicar el que els organitzadors consideren "la disciplina més eclíptica que existeix", ja que fusiona molts formats escènics com la dansa, la música, el teatre o la màgia.

Aquest any, a més, presenta un programa més diversificat, on tenen cabuda des de l'acrobàcia als pallassos passant pels malabars, els equilibris, el trapezi o el llit elàstic. En total, espectacles d'onze companyies, tres de les quals de Lleida.

El Circ Picat està organitzat per l'Ajuntament d'Alpicat, Punt Jove la Unió i la companyia Improvisto’s Krusty Show, que és l'encarregada de la direcció artística. A banda dels espectacles i tallers, el festival també ha programat concerts, un concurs de fotografia i una fira d'artesania. A més, compta amb una zona d'acampada.