El Brèxit atemoreix el sector agroalimentari de Lleida

Els empresaris temen una frenada de les exportacions al Regne Unit, que es fixen al votant de 60 milions d'euros

Redacció
25 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:59h
Una empresa de fruita de Lleida
Una empresa de fruita de Lleida | ACN
La sortida del Regne Unit de la Unió Europea ha provocat desassossec al sector agroalimentari de Lleida, que tem pèrdues econòmiques amb la nova situació que es començarà a dibuixar en els propers mesos.

Els empresaris temen una frenada de les exportacions, que es fixen en 60 milions anuals, si el vincle comercial canvia després de la votació d'aquest dijous. En aquest sentit, el sector veu amb molt recel la implantació de duanes i d'aranzels, un fet que provocaria un encariment de les exportacions i una reducció de la competitivitat de les empreses.
 
La relació comercial entre Lleida i la Gran Bretanya en l'àmbit agroalimentari es sustenta amb tres pilars; l'oli d'oliva, la fruita i els sucs i la carn. En aquest context, també preocupa la devaluació de la lliura, la qual cosa encariria les compres de productes de la demarcació.
 
Més de 600 operacions comercials només amb oli i fruita
 
El bon ritme de les exportacions de Lleida al Regne Unit es demostra amb el nombre d'operacions comercials que es van fer en el darrer any. El sector de l'oli va generar un total de 390 operacions segons les cambres de comerç, mentre que les exportacions de la fruita es van fer a través de 271 negocis.