Postius denuncia el «lamentable» estat de l'A-2 per la manca de manteniment per part de l'Estat

El candidat i alcaldes lleidatans convergents reclamen des de Cervera que s'inverteixi en aquesta autovia per incrementar la seguretat dels usuaris

ACN
23 de juny del 2016
Actualitzat el 24 de juny a les 2:17h
Toni Postius, amb alcaldes lleidatans
Toni Postius, amb alcaldes lleidatans | ACN
El cap de llista per Lleida de CDC al Congrés el 26-J, Toni Postius, ha denunciat aquest dijous que "tant el PP com el PSOE quan han tingut la responsabilitat de governar a l'Estat, Lleida ha estat castigada de forma sistemàtica" pel que fa a inversió en infraestructures. Des de Cervera i acompanyat d'una desena d'alcaldes lleidatans convergents de poblacions per on discorre l'A-2, Postius ha carregat contra la manca de manteniment d'aquesta autovia ja que "perjudica la seguretat de les persones i l'economia lleidatana", a més de denunciar els incompliments en l'execució de les autovies Lleida-Val d'Aran i Lleida-Tarragona.

L'alcalde de Cervera i número 2 de CDC al Congrés per Lleida, Ramon Royes, no descarta que aquesta manca d'inversions en infraestructures per part del govern de l'Estat també pugui formar part "d'una estratègia contra Catalunya" de la mateixa manera que "s'han volgut carregar el sistema sanitari català".
 
El cap de llista de CDC al Congrés per Lleida, Toni Postius, acompanyat per una desena d'alcaldes de poblacions lleidatans per on discorre l'A-2 i altres membres de la candidatura, han dut a terme aquest dijous un acte a Cervera per denunciar el "lamentable" estat d'aquesta autovia per la manca d'inversió en manteniment per part dels governs espanyols del PP i PSOE ja que "posa en perill les persones que la utilitzen de forma habitual i, a més perjudica l'economia lleidatana".

L'alcalde de Cervera i número 2 de la candidata de CDC, Ramon Royes, ha explicat que l'A-2 és "un dels eixos més importants del país" en el qual "els vehicles de gran tonatge que estan fent malbé el carril dret de l'autovia, creant unes irregularitats terribles, fet que obliga pràcticament que els vehicles hagin de circular pel carril de l'esquerra i això genera un problema de risc d'accidents important".

Postius ha afirmat que "des del govern del PP i també del PSOE ens han mentit i ens han enganyat de forma sistemàtica" després de "prometre cada quatre anys que farien les infraestructures que tenien pendents" però "la realitat és que els expedients de manteniment de l'A-2, de la mateixa manera que l'execució de les autovies Lleida-Val d'Aran i Lleida-Tarragona, fa més de 25 anys que estan pendents d'executar-se".

En aquest sentit, Royes no ha descartat que aquesta manca d'inversions en infraestructures per part de l'Estat a Catalunya pugui formar part d'aquesta "guerra bruta del PP", després de les filtracions de les converses entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. "Que s'hagin volgut carregar el nostre sistema sanitari pot formar part d'un paquet de mesures en contra de Catalunya" i "ja n'estem farts", ha declarat l'alcalde de Cervera.

El cap de llista al Congrés per Lleida ha remarcat el compromís de CDC amb la gent del territori i ha recordat que Convergència porta quinze punts perquè qualsevol formació política que vulgui obtenir el suport de CDC haurà de complir. Entre aquests punts, destaca "fer fora el PP, la celebració d'un referèndum a Catalunya sobre la independència i un clar compromís amb les infraestructures de Catalunya i molt particularment a les Terres de Lleida". "Fa massa anys que estem deixats de la mà de Déu per part del govern espanyol", ha sentenciat.