La interculturalitat serà l'eix conductor de la propera Fira de Tàrrega

La 36a edició del certamen, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre, comptarà amb 60 espectacles de 57 companyies

ACN
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:36h
L'espectacle 'Oskara' de Kukai Dantza
L'espectacle 'Oskara' de Kukai Dantza | Gorka Bravo
La nova cita de la Fira de Tàrrega pretén ser un exemple artístic d'una societat diversa i canviant. És per això que entre els dies 8 i 11 de setembre, la mostra comptarà amb 60 espectacles de 57 companyies que interpel·laran les diferències de gènere, socials, econòmiques o de procedència geogràfica.

La interculturalitat com a fonament de la societat contemporània. Aquest és el fonament sobre el que s'ha estructurat el programa cultural i artístic de la propera edició de la Fira de Tàrrega. 30 de les companyies participants són catalanes; 11 de la resta d'Espanya i 16 d'internacionals.

L'espectacle inaugural previst pel dia 8 de setembre anirà a càrrec de la companyia francesa Artonik amb "The Colour of Time", un espectacle que celebra l'amistat, la interculturalitat i el mestissatge. L'obertura d'aquesta edició, la número 36 i que s'allargarà fins l'11 de setembre, serà per la tarda. En edicions anteriors, l'espectacle inaugural s'havia celebrat de nit.

En la mateixa direcció, per a celebrar el potencial intercultural de FiraTàrrega, aquesta edició comptarà amb diverses apostes que giren al voltant d’aquesta qüestió. Coproduccions de gran format com Manifesta, la darrera creació dels Obskené, un cant a la diferència, festiu i lúdic; l’estrena a l’Estat espanyol de Misa Fronteriza, dels mexicans Universiteatro & Gorguz Teatro, una reflexió sobre la hibridació cultural; l’estrena de 'Mulïer' de Maduixa Teatre, un homenatge a totes les dones que, durant segles d’opressió, han lluitat i segueixen lluitant pels seus drets; o el Cafe Europa dels italians Ondadurto Teatro, una al·legoria que retrata la hipocresia i els vicis de la nostra societat.

Entre les novetats més importants d’aquest 2016, cal destacar, dins de la Secció Oficial, el naixement de l’#EspaiZebra, on les companyies Baal i Les Impuxibles presentaran dues mirades sobre els llocs de pas entre sexualitats.

També comptarà amb la programació d’#UrbanNation, un apartat dedicat a la cultura urbana que s’expandeix per incloure els darrers treballs de Montana Colors Cultura en col·laboració amb Tope, Iron Skulls Co., Get Bak, Arcopom, Ravid Goldschmidt & Quim Moya i els nord-americans Ephrat Asherie Dance.

Enguany FiraTàrrega presenta un focus artístic dedicat a Xile, una oportunitat per a conèixer l’escena artística del país de la mà de propostes com 'Fulgor', de Teatro Niño Proletario, que realitzarà una residència creativa a la ciutat, dins del Programa de Suport a la Creació.
 
També es podran veure els muntatges "Frames" de La Licuadora, 'Viaje nº 9' de Teatro del Sonido i 'La cocina pública' de Teatro Container, aquesta última, ha implicat en la seva producció a diversos veïns de la ciutat de Tàrrega.

El director artístic de la Fira de Tàrrega, Jordi Duran, ha destacat els esforços del certamen per adaptar-se als temps; envolucionar amb ells. "Ser més permeables a ensenyar això que som avui", ha afegit Duran.

El programa de la Fira s'estructura en cinc seccions. La secció Oficial, que inclou una selecció d'èxits de la temporada i estrenes d'àmbit internacional; Plataforma, espectacles provinents del programa de suport a la creació; Ondara Park, projectes centrats en els espectacles més festius; Programa Obert, espai de col·laboració amb l'àmbit privat i Bonus Tracks, que inclou actitivitats complementàries a l'eix central de la programació.

Per tal de fer més accessible i segmentar la programació, la Fira tornarà a organitzar deu itineraris amb espectacles per a tots els gustos. Els itineraris facilitaran al públic la recerca dels seus espectacles preferits a través del programa de Fira Tàrrega.

Els organitzadors de la Fira Tàrrega esperen l'afluència d'entre 100.000 i 120.000 persones. El pressupost de l'edició d'enguany és d' 1.1212.300 euros.