Pablo Hasel, en llibertat

El raper lleidatà ha estat detingut durant quatre hores | Se li imputa un delicte contra les persones per l'agressió a diversos periodistes durant la UdL

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:40h
El raper Pablo Hasel
El raper Pablo Hasel | ACN
El raper lleidatà Pablo Hasel que ha estat detingut aquest dimarts al migdia pels Mossos d'Esquadra ha quedat en llibertat amb càrrecs després de gairebé quatre hores detingut. Els agents li han pres declaració a comissaria i ara està a l'espera que sigui citat pel jutge per un delicte contra les persones.
 
A Hasel se li imputa l'agressió contra diversos periodistes en la trifulga que hi va haver el 2 de juny quan després d'una roda de premsa que va convocar l'Assemblea de Lletres de la UdL, treballadors del centre i professors van anar al despatx on s'estava fent l'ocupació per demanar el seu desallotjament. Va ser aleshores, quan la premsa va intentar enregistrar i seguir gràficament aquesta protesta, que els estudiants i joves van increpar als periodistes perquè no volien que els gravessin.

Al matí següent, la façana de la delegació de TV3 a Lleida i també la del diari Segre van aparèixer empastifades amb ous trencats que portaven guix a dins. La setmana passada, la delegació de TV3 va tornar a ser víctima d'un atac però en aquesta ocasió s'hi van llençar rocs que van trencar els vidres i també hi van pintar les paraules 'manipuladors'.

L'ocupació del despatx del rector de la UdL va començar el 17 de maig arrel d'una protesta convocada per l'Assemblea de Lletres que pretenia denunciar la presència policial al Rectorat mentre feia classes la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme. La policia l'escortava des que a mitjan d'abril un altre grup de persones van fer-li un escarni durant una classe per protestar per la política del PP en la gestió de la crisi dels refugiats.

Després d'esgotar diferents vies de diàleg entre el rectorat i els ocupants, la tancada es va acabar el passat 9 de juny, quan un important desplegament policial dels mossos va accedir al Rectorat però ja no hi va trobar ningú perquè estudiants i joves havien marxat unes hores abans.

Això no obstant, la tensió no s'ha rebaixat i la setmana passada el mateix grup de joves, entre els quals hi havia Pablo Hasel va fer un escarni al rector Roberto Fernández mentre treballava al seu despatx.