Joan Tardà, a Àngel Ros: «Tard o d'hora pagarà el seu pacte amb C's»

El candidat d'ERC acusa l'alcalde d'haver fet creure que era l'ànima catalanista del PSC | Demana omplir el 26-J les urnes de vots independentistes perquè el Govern "faci la feina que ha de fer"

ACN
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:19h
Joan Tardà durant el míting de Lleida
Joan Tardà durant el míting de Lleida | ACN
El número 2 d'ERC al Congrés per Barcelona, Joan Tardà, ha fet una crida des de Lleida per "omplir les urnes de vots independentistes" el 26-J ja que això "farà que el bon Govern de Puigdemont i Junqueras facin la feina que han de fer" per culminar el procés cap a la independència.

En aquest sentit, ha advertit que "a Madrid ens ho posaran molt difícil perquè ja han posat la quarta marxa contra nosaltres i encara queda la cinquena i la sisena". El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut "les eleccions les guanyarà ERC afortunadament per a Catalunya" i que els republicans "posaran més diputats que mai al servei del país".
 
Així mateix, ha ressaltat la importància que els republicans puguin obtenir el segon diputat al Congrés a la demarcació de Lleida perquè aquesta "estarà més ben representada que amb un diputat del PSC o del PP".
 
Tardà acusa Àngel Ros de ser "el cavall de Troia de la minorització del català"

Joan Tardà ha començat la seva intervenció acusant l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, de ser "el cavall de Troia de la minorització de la llengua catalana", malgrat que "ens havien fet creure que era l'ànima catalanista del PSC, en relació amb la política lingüística de l'Ajuntament de Lleida fruit del pacte polític amb C's.

​Referint-se a l'alcalde de la seva ciutat -Cornellà de Llobregat-, Antoni Balmón, Tardà s'ha mostrat convençut que "no s'hagués atrevit mai a fer el que ha fet l'alcalde de Lleida". "Alcalde Ros, no és gens correcte el que fa i tard o d'hora políticament ho pagarà", ha finalitzat el candidat d'ERC al Congrés.

ERC vol obtenir el segon diputat al Congrés per Lleida

Després de recordar l'origen lleidatà dels "pares fundadors" d'ERC (Francesc Macià i Lluís Companys), Oriol Junqueras ha defensat la importància que suposaria per a la formació l'obtenció del segon diputat al Congrés per Lleida, després de quedar-se el 20-D a pocs vots d'aconseguir-ho.
 
Per Junqueras, "millor que tinguem el segon diputat Esquerra, que un diputat del PSC o del PP", ha afirmat, tot deixant clar que "Lleida estarà més ben representada amb Carme Lostao –numero 2 d'ERC al Congrés per Lleida- que amb José Ignacio Llorens" –cap de llista del PP al Congrés per Lleida-.

El president dels republicans ha expressat "el convenciment que la victòria que es pot assolir" a Lleida "donarà l'oportunitat als independentistes de guanyar les eleccions. A més, els republicans també aspiren a fer-se amb tres senadors a la demarcació de Lleida, després de quedar-se amb un el 20-D, tal com ha declarat el cap de llista d'ERC al Congrés per Lleida, Xavier Eritja.