Coca de Sant Joan amb meló confitat

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Coca de Sant Joan amb meló confitat
Coca de Sant Joan amb meló confitat | Dolors Mateu
Dolors Mateu
20 de juny del 2016
Actualitzat a la 1:34h
La tradicional Coca de Sant Joan amb fruita i ametlles pot tenir variants com aquesta
 
Ingredients:
500 gr. de farina de força
25 gr. de llevat premsat
200 cc. de llet
1 c/c de sal
150 gr. de sucre
2 cullerades de sucre
2 ous grans
75gr de mantega en pomada
1 ou
1 cullerada d'aroma de taronja
100-150 gr. de meló confitat
Un grapat de fruita confitada variada tallada a daus
sucre glacé
 
Desfeu el llevat amb la llet tèbia, afegiu poc a poc 100 gr. de farina i aneu barrejant. Deixeu reposar una hora.
 
Amb un robot o a mà poseu la resta de la farina i aneu afegint la sal, el sucre, els ous batuts i barregeu, afegiu la massa anterior reposada, la mantega fosa i treballeu bé.
Poseu la fruita confitada a daus i la meitat del meló confitat tallat de la mateixa mida, pasteu una altra vegada.

Si cal, afegiu una mica de farina si la massa queda molt enganxosa.
Feu una bola, tapeu-la i deixeu fermentar 90 minuts en un lloc càlid i sense corrents.
 
Treballeu novament la massa en una superfície enfarinada, dividiu-la en dues parts.
Estireu donant-li forma allargada i amb un gruix d'uns 2-2,5 cm.

Col·loqueu la coca sobre paper d'enfornar i a sobre d'una placa de forn, pinteu amb ou batut i una mica de sal, repartiu per sobre la resta del meló tallat a trossos i deixeu fermentar ¾ d'hora.
 
Enforneu en forn calent a 190º durant uns 25-30 minuts o fins que la massa estigui cuita.
Deixeu refredar sobre una reixeta i un cop freda escampeu-hi sucre glacé amb ajuda d'un colador de malla fina.
 
NOTA: Per saber si està cuita només cal que punxeu la coca amb una broqueta de fusta, si surt neta estarà, si surt humida i amb grumolls, deixeu-la una mica més.
** L'aroma de taronja el venen comercialitzat.
** c / c = cullera de les de cafè
 
Blog de cuina de la dolors